Magyar népmesés játszótér nyílt Kecskeméten

  Szerdán adták át a Népmese játszóteret Kecskeméten, melyet a hunyadivárosi Hankovszky ligetbe álmodott meg Mikulás Ferenc, a kecskeméti rajzfilmstúdió vezetője. A Magyar népmesék televíziós sorozat világán alapuló játszóteret Kő Boldizsár tervezte – írja cikkében a Baon.hu

  Forrás: Hunyadiváros / Facebook

  A mesés játszótér a rajzfilmstúdió és a Természet Háza között kapott helyet. A mesekertek olyan egyedi tervezésű játszóterek, melyekben a megszokott, az Európai Unió előírásainak megfelelő játékszereket a tervező művészi ruhába öltöztette és történetté formálta. A kecskeméti játszótér például hat népmesei elemekkel díszített játékot foglal magában, és mintegy három hónapig dolgoztak rajta.

  A Magyar népmesék című sorozat egyébként a Pannónia Filmstúdió egykori kecskeméti műtermének egyik legnagyobb sikere. Mikulás Ferenc stúdióvezető ötlete alapján 1980-tól 2012-ig futott a magyar televíziós rajzfilmsorozat, amelynek tervezője, rendezője és szakértője Jankovics Marcell volt.

  Kő Boldizsár nevéhez pedig olyan meseparkok kötődnek, mint pl. a Zöld Péter mesejátszótér a fővárosi Millenáris parkban, egy másik a Benczúr-kertben, de ilyen Pécsett a betyárvilágot ábrázoló Patkó Bandis játszótér, Mánfán a helyi legendákat és törpöket megidéző játszópark, vagy a budapesti szívkórház kertjében Szent Ferenc életéről született gyógyító mesetér.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek