Egy estére megnyílnak a látogatók előtt a zalai porták udvarai

  Július 20-án pirkadattól hajnalhasadásig 12 zalai porta készül a vidéki porták elfeledett mindennapjait felidéző programokkal Zalacsánytól Kisgörbőig.

  Forrás: Nyitott Porták Éjszakája

  A Nyitott Porták Éjszakáján többek között lesz majd éjszakai boros pincetúra, megünneplik a pálinkák éjszakáját, közös elcsendesedést ígérnek a piramisban, és esti harmónia jógát a holisztikus szemlélet jegyében. A túrázni szeretőket fáklyás sétával várják, amely után a kalóriapótlást grillezéssel és szalonnasütéssel fogják biztosítani. Mindezen kívül táblafestő esttel, állatsimogatóval, csillaglessel és kertmozis előadásokkal is készülnek.

  Forrás: Nyitott Porták Éjszakája

  A kiscsoportos programokon a látogatók megismerkedhetnek a méhészkedéssel, a biokertészkedéssel, a gyógynövény- és pálinka lepárlás fortélyaival, de beszélgethetnek és akár együtt poharazgathatnak majd a helyi házigazdákkal is. Ez nem egy tömegrendezvény, nem többezres fesztivál, itt a résztvevők aktívan bekapcsolódhatnak és alakíthatják az eseményeket – teszik hozzá közleményükben a szervezők.

  Még mangalica farmra is ellátogathatnak az igazi gasztrokalandorokForrás: Nyitott Porták Éjszakája

  Aki tehát már nagyon vágyik a házi kecskesajt, a falusi füstölt sonka vagy a zalai cukorperec nosztalgikus ízeire, az a Zala-völgyében mindezt szintén megtalálja. Nyitott Porták és nyitott emberek várják a családokat, baráti társaságokat július 20-án, aztán tulajdonképpen egész nyáron Hévíz és a Balaton közvetlen szomszédságában. A programokról bővebben a rendezvény weboldalán olvashatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!