Egy estére megnyílnak a látogatók előtt a zalai porták udvarai

Július 20-án pirkadattól hajnalhasadásig 12 zalai porta készül a vidéki porták elfeledett mindennapjait felidéző programokkal Zalacsánytól Kisgörbőig.

Forrás: Nyitott Porták Éjszakája

A Nyitott Porták Éjszakáján többek között lesz majd éjszakai boros pincetúra, megünneplik a pálinkák éjszakáját, közös elcsendesedést ígérnek a piramisban, és esti harmónia jógát a holisztikus szemlélet jegyében. A túrázni szeretőket fáklyás sétával várják, amely után a kalóriapótlást grillezéssel és szalonnasütéssel fogják biztosítani. Mindezen kívül táblafestő esttel, állatsimogatóval, csillaglessel és kertmozis előadásokkal is készülnek.

Forrás: Nyitott Porták Éjszakája

A kiscsoportos programokon a látogatók megismerkedhetnek a méhészkedéssel, a biokertészkedéssel, a gyógynövény- és pálinka lepárlás fortélyaival, de beszélgethetnek és akár együtt poharazgathatnak majd a helyi házigazdákkal is. Ez nem egy tömegrendezvény, nem többezres fesztivál, itt a résztvevők aktívan bekapcsolódhatnak és alakíthatják az eseményeket – teszik hozzá közleményükben a szervezők.

Még mangalica farmra is ellátogathatnak az igazi gasztrokalandorokForrás: Nyitott Porták Éjszakája

Aki tehát már nagyon vágyik a házi kecskesajt, a falusi füstölt sonka vagy a zalai cukorperec nosztalgikus ízeire, az a Zala-völgyében mindezt szintén megtalálja. Nyitott Porták és nyitott emberek várják a családokat, baráti társaságokat július 20-án, aztán tulajdonképpen egész nyáron Hévíz és a Balaton közvetlen szomszédságában. A programokról bővebben a rendezvény weboldalán olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek