Osztrák és svájci mozdonyok vendégeskednek Szarvason

A látogatók egy gombnyomással indíthatják el hazánk legnagyobb, több mint hatszáz méter hosszú szabadtéri makettvasút-hálózatának mozdonyait, a szarvasi Mini Magyarország Makettparkban. Az eseményre 2019. július 7-én, azaz vasárnap kerül sor.

Mini mozdonyok zakatolnak a MakettparkbanForrás: Facebook / Mini Magyarország Szarvas

A parkban a hétköznapokon is olyan legendás vonatok közlekednek, mint például a Gyenes György által készített M41-es „Csörgő", az Árpád sínbusz vagy a BR 64 és BR 80 gőzösök, de idén ismét különleges vendégvonatok érkeznek.

Szarvason rója majd a síneket egy volt NDK-s, 2 kocsiból álló motorvonat, valamint egy osztrák, keskeny nyomtávú Mariazell, Diesel mozdony és egy svájci motorkocsi is.  

A vonatozás élményét hang hatások teszik teljessé. A modellek útja mini hidakon és alagutakon át, a hazai vasúttörténet hőskorát megidéző közel tucatnyi vasútállomás között vezet. A Vasutasnapra igazi kalauzok is érkeznek, akik a jegyek kezelése mellett kis sípokkal kedveskednek majd a gyerekeknek - tudtuk meg a Mini Magyarország Makettpark szerkesztőségünkbe érkezett közleményéből. Bővebb információkat az esemény Facebook oldalán olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek