Hátborzongatóan jó kiállítás a bennünket körülvevő mikroszkopikus világról

  Izgalmas, rémisztő, vagy szórakoztató? Egy kicsit mindhárom. A Magyar Természettudományi Múzeum új kiállítása szokatlan nézőpontot mesél világunkról.

  A csak elektronmikroszkópok segítségével látható világ bőven tartogat meglepetéseket, mint ahogy az ebből a kiállításból is kiderül. Különböző állatok, növények, kövületek és technikai tárgyak egyes részletei vannak sokszorosra kinagyítva – úgy, ahogy szabad szemmel soha nem láthatnánk őket.

  Ijesztő, vagy izgalmas?Forrás: Magyar Természettudományi Múzeum

  Már az 1590-es években is használtak optikai mikroszkópot a szemüvegkészítő mesterek, ezek a szerkezetek pedig egyre finomodtak az évszázadok során. A mikroszkópok számtalan izgalmas felfedezést tettek lehetővé, illetve egyben a tudományos kutatások alapvető eszközeivé is váltak.

  Az Utazás a Mikrovilágba című kiállítás egy varázslatos világba vezeti el a látogatókat; a tárlat egészen augusztus 20-ig lesz megtekinthető. Bővebb információk a Magyar Természettudományi Múzeum honlapján olvashatók.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!