Népi játszótér és a régi vásárok hangulata várja a látogatókat a hétvégi fesztiválon

Pénteken kezdődik a Körös-völgyi Sokadalom, mely három napon át mutatja be a Dél-Alföld népművészetét. Június 28. és 30. között Gyulán bábelőadások, kézműves vásár, mesterség bemutatók, valamint sok tánc és zene várja a látogatókat.

A fesztiválon a magyar népi kultúra szinte minden elemét megjelenítik. A népi kismesterségek képviselői bemutatókkal, vásárral készülnek, míg a családokat bábelőadások, gólyalábasok, kézműves játszóházak és játszótér várja. A népi kreatív játszótéren ki lehet próbálni a kézzel hajtott hintát, a kötélhúzást, a gólyalábat, de lesznek kreatív és ügyességi játékok is.

Forrás: Gyulai Várszínház‎XVI. Körös-völgyi sokadalom/Facebook

A rendezvény felidézi a régi vásárok hangulatát, és a látogatók megismerhetik a régi mesterségek titkait, többek között a fazekasság és a hímzés apró fogásait is. A Dél-alföldi viseletek régen és ma című kiállítás pedig mintegy harminc ruhán keresztül bemutatja, hogyan öltözködtek elődeink.

A három nap során számtalan néptáncegyüttes, népzenekar mutatkozik be a XIII. Határ Menti Összművészeti Fesztivál (június 28.), a XIII. Országos Gyermektáncfesztivál (június 29.), a XXIII. Békés Megyei Néptáncosok Találkozója (június 29.) és a Békés Megyei Néptáncgála (június 29.) keretében. A Körös-völgyi Sokadalom és a Gyulai Várszínház 56. évadjának hivatalos megnyitójára június 28-án este kerül sor.

A részletes programokról az esemény honlapján tájékozódhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek