A száz évvel ezelőtti életet idézi meg a horvát tengerparti fesztivál

A tengeren zajló kereskedelmet, az egykori halászati- és a hadihajók történelmét mutatják be a Rijekán  zajló fesztiválon. A látogatókat a száz évvel ezelőtti időkbe kalauzolják el a szervezők.

Hagyományos vitorlás csónakok a vízenForrás: Facebook / Fiumare

A Kvarner öböl egykor forgalmas, kereskedelmi paradicsom volt, ahol jött-ment a portéka, kezdve a zöldségtől, gyümölcstől a tengeri herkentyűkig - valójában úgy működött, mint egy piactér, vízen közlekedő áruval - most a látogatók ezt a valamikori hangulatot élhetik át ismét.

Kézműves vásár és hagyományos csónakok várják a látogatókatForrás: Facebook / Fiumare

A tenger partszakasza megtelik hagyományos, fából készült vitorlás csónakokkal, a parton hagyományos népviseletben öltözött kereskedők és kézművesek sürögnek-forognak, akik halászati kézműves műhellyel, hajógyártó műhelymunkákkal, régi szokásokat felelevenítő standokkal és izgalmas előadásokkal várják a vendégeket. Továbbá régi fotókkal, festményekkelmutatják be a tengerpart egykori hangulatát.

Matrózok dalmát zenéje fokozza a jó hangulatotForrás: Facebook / Fiumare

A tradicionális ételekből és italokból sincs hiány, ahogy a szórakoztató műsorból sem: népdalokkal, néptáncbemutatókkal lépnek színpadra a helyiek, illetve színházi előadások is lesznek a város történelmi központjában.

A gyerekek a makett hajó készítést is kipróbálhatjákForrás: Facebook / Fiumare

Pénteken és szombaton rengeteg gyermekprogrammal is készülnek a helyiek, és a rendezvény során lesz hagyományos vitorlás regatta is. A programdús tengerparti fesztivál jövő csütörtökön, azaz június 6-án ér véget. A részletes programokról az esemény Facebook oldalán tájékozódhatnak - tudtuk meg a horvát HrTurizam híreiből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek