Mozdonyok közt gyereknapozzon a lurkóval!

Minden évben gyerekek szállják meg Magyarországot május utolsó vasárnapján, ilyenkor átveszik a hatalmat a legkisebbek, megpuccsolják a felnőttek világát, és picit jobb hellyé teszik a glóbuszt. Így lesz most is, és erre a vonatra a Vasúttörténeti Park is felszáll, hogy képzavarral éljünk.

Mielőtt ismertetnénk a programot, jöjjön a lényeg: 14 éven aluliaknak ingyenes lesz ez a hétvége a parkban.  

Május 25-26-án 10-18 óra között lehet majd belépni. Az első napon, szombaton őrületes Halász Judit koncert lesz 11 órától, majd jön az Ákom-bákom Bábcsoport, illetve Farkasházi Réka és a Tintanyúl. Vasárnap 11-től kezd a Kifli zenekar, majd jön a Fabula Bábszínház, végül pedig Szalóki Ági zárja a napot a 15 órás sávban.

A Vasúttörténeti Parkban mókás gyereknap várja a lurkókat!Forrás: MÁV

Lesz babarészleg is, ahol foglalkozásokkal és játékokkal várják a legkisebbeket, a szülők pedig védőnői tanácsadást kaphatnak. Napvédelmi program is lesz a legforróbb nyári napokra. Sportolgatni is lehet, a kicsiknek ugrálóvár, vízi dodzsem és Nickelodeon-játszópark biztosítja a napi kalóriaégetést. A nagyobbaknak lesz jóga idényjellegű gyümölcs- és zöldségkóstolás, zöldségszobrászkodás, sütiműhely, fotósarok, szelektív hulladékgyűjtési játékok, VR-programok és kockajáték kiállítás.

Kiemelik, hogy közlekedésbiztonsági programokat is tartanak, hogy a gyerekek már kiskoruktól tudják, hogy közlekedjenek gyalog, bringán, vasúton stb. Olyan játékok is lesznek, hogy például egy tankerkamion vezetőüléséről nézhetik meg, mekkora a gép holttere. Lesz KRESZ-park kisautókkal, tanulhatnak biciklizni, elsősegélyt nyújtani, megnézhetik a tűzoltó- és kukásautókat.

És persze ott vannak a szokásos látnivalók és aktivitások: lehet majd utazni a kerti vasúton, hajtányozni, lóvasúton vagy sínautón menni egy kört. Bővebb információt itt talál a rendezvényről.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek