Ingyenes kiállításon ismerkedhetnek a glagolita írásmóddal a Király utcában

Ingyenesen megtekinthető kiállítást nyitottak meg Mošćenička Draga tengerparti kisvárosról a Király utcai K11 Művészeti és Kulturális Központban. A Horvát Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége és az Erzsébetvárosi Horvát Önkormányzat közös kiállításának, a "Múlt és jelen találkozása" címet adták.

Ez a festői szépségű tengerparti város ad otthont a kiállításnakForrás: Shutterstock / Készítette: Matej Kastelic

A kiállítás egyrészt válogatást mutat be egy nemzetközi képzőművészeti csoport, a Moscenicei művésztelep alkotóinak munkáiból, az elmúlt 10 év képeiből, másrészt megemlékezik a horvát kultúra egy speciális szegmenséről, a glagolita írásról is. Ez az ószláv írásrendszer azért is érdekes, mert sok helyen fellelhető az Isztria északkeleti részén, az Opatijától 15 km-re elterülő horvát településen, Mošćenička Draga-n.

Mošćenička Draga Rijekától 28 km-re délnyugatra, Rabactól 38 km-re északra terül el, és Budapesttől mindössze 530 km-re található, ahová Rijekáig végig autópályán haladhatunk. A Sipar nevű strandja a környék egyik legszebbje: a 2 km hosszú, kavicsos, szakaszokon sziklás strand rendkívül népszerű a turisták között.

A Múlt és jelen találkozása című kiállítás május 22-ig, hétköznapokon 10 és 17 óra között tekinthető meg a Király utca 11. szám alatti kulturális központban – írja a Turizmus.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek