Szombattól újra látogatható Nagycenk egyik kedvelt attrakciója

  Megújult a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút, amely idén májustól ismét fogadja a látogatókat. A keskeny nyomtávú vasúton az elmúlt bő egy évben jelentős pályavasúti és a járműparkot érintő rekonstrukciót végeztek - írja a Sopron Média.

  Nagycenki Széchenyi MúzeumvasútForrás: nagycenkikirandulas.hu

  A GYSEV Zrt. tavaly tavasszal jelentette be, hogy teljes felújításba kezd a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasúton. A munkálatok miatt a népszerű kisvasutat a tavalyi évben nem látogathatta az utazóközönség.

  A gördülőállományt érintő rekonstrukció ideje alatt, megtörtént a kisvasúti személykocsik külső és belső restaurálása. Az „András" nevet viselő gőzmozdonyon is végeztek munkálatokat, a gőzös így üzembiztosabban közlekedhet. Szintén felújították a C50-es dízelmozdonyt. Emellett az igazi kuriózumnak számító, Dmot 953-as típusú keskeny nyomtávú motorkocsiba új motort szerelnek és teljes modernizáció keretében üzemképessé, valamint vontatásra alkalmassá teszik a járművet.

  A Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút május 4-től nyílik meg a nagyközönség előtt.  

  Fertőboz és Nagycenk Kastély állomáson új peronok épültek, Kastély állomáson pedig megújult a térvilágítás és a hangos utastájékoztatás is. A pályához csatlakozó két vasúti útátjárót is átépítették, és látványos eleme volt a beruházásnak az Ikva patakon átívelő acélhíd megújítása is.

  A turisztikai és attrakciónövelő fejlesztések keretében a Kastély állomás mögötti skanzen területén játszótér, fitnesz park és tanösvény készült.  

  A munkálatok év végéig még folytatódnak: felújítják Fertőboz állomáson a fűtőház épületét, amely így a nagyközönség számára is látogatható lesz. Emellett megtörténik a múzeumvasút biztosítóberendezési rendszerének teljes modernizációja.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!