Világhírű zenészek a fertőrákosi Barlangszínház idei repertoárjában

A Soproni Szimfonikusok kamarazenekara Ötórai hangolójával kezdődik június 2-án a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház idei szezonja. A nyár során 51 előadást tartanak a műfaji sokszínűség jegyében, és újra megrendezik a SopronDrum ütősfesztivált világsztárok részvételével.

A festőrákosi Barlangszínház éjszakai fényekbenForrás: Facebook / Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

A sokakat vonzó SopronDrum Nemzetközi Ütősfesztivált június 10-17. között rendezik meg, amire idén is sikerült világsztárokat meghívni és továbbra is különleges, egyedülálló élményként több fellépő nemcsak koncertezik, hanem kurzust is tart a fiataloknak. A második SopronDrumra érkezik a világ egyik legnépszerűbb jazz-funk formációja, a tizenkét tagú, ütősökkel és vokálosokkal megerősített Incognito együttes. Ők június 14-én este 8 órától zenélnek a fertőrákosi barlangszínházban.

A fesztiválra érkeznek a modern zenei stílusok képviselői is: a belga Michael Schack, az elektromos dobolás legelismertebb képviselője osztja meg tudását egy a workshopon a fiatalokkal. A SopronDrumon a Budapest Jazz Orchestra Ella 100 című nagy műsora is várja a nézőket, Malek Andrea, Tóth Vera és Náray Erika énekesekkel együtt. 

Az idei fellépők között számos hazai sztár szerepel: június 23-án például a Csík Zenekar érkezik a barlangszínházba, a humor nagyágyúi, Badár Sándor és Aranyosi Péter augusztus 2-án lépnek fel, a következő nap pedig a Budapest Bár tart koncertet. A 100 tagú cigányzenekar augusztus 9-én és 10-én lesz látható Fertőrákoson.

Előadás a BarlangszínházbanForrás: Facebook / Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínhá

A komolyzene kedvelőinek idén tíz kamarakoncertet tartanak a soproni zenészek: Liszt, Mozart, Haydn, Borodin, Ravel, Schubert és Dohnányi művei is felcsendülnek majd. Az opera rajongói pedig július 5-én a Kassai Állami Opera Puccini: Bohémélet olasz nyelvű előadását tekinthetik meg, július 6-án viszont magyarul, német feliratozással szerepel a műsoron Mozart Figaro házassága című műve – írja a Sopron Média.

Az idei barlangszínházi szezonban összesen 51 előadást tartanak, az évadot Zorán koncertje zárja szeptember 14-én.  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek