Részlegesen felújították a letenyei Szapáry-Andrássy-kastélyt

  Mintegy 600 ezer euró ráfordítással, magyar-horvát pályázati forrásból részlegesen felújították a Szapáry-Andrássy-kastélyt Letenyén. Az 1700-as évek közepén barokk stílusban épült, majd az 1800-as években klasszicista elemekkel átépített kastély évtizedek óta művelődési házként funkcionál – írja az MTI.

  Andrássy-kastélyForrás: Wikipédia / Készítette: Pasztilla aka Attila Terbócs

  A műemlékvédelem alatt álló épületben falkutatás és szondázó falfestés előzte meg a földszinti rész felújítását, aminek során korszerűsítették a fűtési és az épületvillamossági rendszert, kicserélték a parkettát és a járólapokat, a festés mellett pedig renoválták a nyílászárókat.

  Az épületben egy turisztikai központot is kialakítottak és berendeztek. Az eredeti tervek szerint a kastély mindkét emeletét és homlokzatát is felújították volna, de az építőipari árak drasztikus emelkedése miatt erre már nem volt lehetőség. Letenye önkormányzata egy új pályázati forrás keretében szeretné a felújítást folytatni.

  Letenyén egyébként a felújított kastély mellett az ismét megnyíló fürdőt is meglátogathatják, ami szintén egy jelentős felújításon esett át az elmúlt egy évben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!