Tízezer négyzetméteres vidámpark várja a Palicson majálisozókat

Szerdán, május 1-jén ötnapos programsorozat veszi kezdetét Palicson, amiben a fiatalok és az idősek egyaránt megtalálják a számukra kedves szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget. 

A palicsi park megtelik élettel május első napjaiban.Forrás: Shutterstock / Készítette: Akiko Nuru

A palicsi majálisoknak nagy hagyományuk van, az idén immár 36. alkalommal rendezik meg. A munka ünnepe alkalmából minden évben több ezren látogatnak el az észak-bácskai településre, ami kőhajításra van a szerb-magyar határtól.

A tó északi partján, a jachtkikötőtől a férfistrandig terjedő szakaszon kirakodóvásárt tartanak, amin a hangsúly a gasztronómiai kínálaton lesz, ugyanakkor a hagyományos értékeink bemutatására is nagy figyelmet fordítanak a szervezők. Többek között kézműves termékek is kaphatóak lesznek a különféle csecsebecsék mellett – írja a vajdasági Magyar Szó napilap.

A férfistrand melletti parkolóban egy 10 000 négyzetméteres vidámparkot állítanak fel, ami május első öt napjában az ország legnagyobb vidámparkja lesz dodzsemmel, körhintával, trambulinnal, kamikazéval.

Óriási vidámpark és móka várja a vendégeket. Képünk illusztráció.Forrás: Shutterstock / Készítette: oneinchpunch

A gyermekek számára 1-jén és 2-án 16 és 19 óra között a Vigadóban kézműves foglalkozásokat szerveznek. A sör szerelmeseinek a Palicsi Neman nevű fesztiválon alkalmuk lesz kipróbálni több kézműves sörfőzde termékeit, a fesztiválra 1-jén 11 órától kerül sor a Vigadó másik szárnyában. Az esti órákban a Mućke trió ad koncertet a Palicsi Neman keretein belül.

A Trimbi nevet viselő hagyományos rekreációs program résztvevői elsején 8 és 11 óra között a Jadran épülete elől gyalogosan, kerékpáron, görkorcsolyán indulnak Palicsra, amely közel 10 kilométeres táv. Az aktív programban résztvevők egy tombolajátékon is szerencsét próbálhatnak, amin akár kerékpárt is lehet nyerni.

Ha minden igaz, a látogatók már az új, színes köveken sétálhatják be Palics tóparti rendezvényét, és akár egy szelfit is készíthetnek az új, díszes településnév mellett.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek