Színpompás trópusi pillangókban gyönyörködhetnek Szegeden

  Újra megnyitja kapuit szombaton a Szegedi Tudományegyetem arborétumának lepkekertje, ahol az állatvilág repülő virágai, trópusi pillangók figyelhetőek meg karnyújtásnyi távolságból.

  Szebbnél-szebb pillangókat lehet megcsodálniForrás: Facebook / Szegedi Tudományegyetem Füvészkert

  A füvészkert munkatársai a trópusi esőerdőt idéző környezetet varázsoltak az egyik fóliasátor alá, ahol a bábszekrényben lévő bábokból – amik havonta érkeznek Costa Ricából – folyamatosan bújnak elő a pillangók és szemet gyönyörködtetően libbennek növényről-növényre, a lepkeetetőknél lakmároznak vagy éppen a látogatók karján, ruháján landolnak – áll a Szegedi Tudományegyetem programajánlójában.

  A sétautat bejárva húsz lepkefaj, csaknem négyszáz színpompás trópusi képviselőjével találkozhatnak az érdeklődők.

  A bábszekrényben lévő bábokból folyamatosan bújnak elő a pillangókForrás: Facebook / Szegedi Tudományegyetem Füvészkert

  Nagy részük különösen napsütéses időben aktív, ilyenkor a több száz lepke színes kavalkádot alkotva cikázik a növények között, borongósabb időben pedig szívesen pihennek meg összecsukott szárnyakkal a növények levelein, ágain.

  A látogatóknak helyszínen a kert munkatársai rövid szakvezetést biztosítanak, és információs táblák is segíti a vendégek tájékozódását. A vendégek a látogatás során megismerkedhetnek a botanikus kert páfránygyűjteményével is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!