Programdús Föld Fesztivált tartanak a hétvégén a Fővárosi Állatkertben

A Föld napját egy egész hétvégét átfogó fesztiválon ünnepli meg a Fővárosi Állatkert: lesz fűszerszimatolás, méhészeti bemutató, és a hulladékhasznosításhoz kapcsolódó kreatív kézműveskedés is várja a közönséget, akik az állatkert állatmentő munkájával és a természetvédelmi őrök tevékenységével is megismerkedhetnek, valamint segítséget kaphatnak az otthoni állattartáshoz.

Ez a cuki vörös macskamedve is várja a hétvégi látogatókatForrás: Facebook / Fővárosi Állat- és Növénykert / Készítette: László Melinda

Mindezeken felül mindkét nap talajtani kísérletekkel, rovaros játékokkal, vasárnap pedig a vízi élővilággal foglalkozó interaktív mozgó laboratóriummal várják a családokat.

Szombaton az emberszabású majmokat bemutató állatházban és környékén külön gorillanapot is tartanak, amelynek programjaiból kiderül, hogy mit érdemes tudni ezekről az állatokról, milyen veszélyek fenyegetik fennmaradásukat a természetben, és mit lehet tenni a megmentésük érdekében. A gorillanap egyik kiemelkedő eseménye lesz az állatkerti gorillacsapat két legidősebb tagja, Liesel és Golo köszöntése is

A Holnemvolt Várban tavaszi sokadalommal is várják a látogatókat, elsősorban a kisgyerekes családokat. Ott többek között lesz bábszínház, papírszínház, vándormuzsikusok és táncház is.

Az állatkert nemrég világra jött apróságait is megleshetikForrás: Facebook / Fővárosi Állat- és Növénykert

Az állatkert számos lakójánál születtek kicsinyek az elmúlt időben, így a hétvége jó alkalom lehet arra is, hogy felkeressék például a Dél-Amerikában őshonos vízidisznók, a nagy marák, a Bennett-kenguruk vagy a vombatok kicsinyeit.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek