Méretes múzeumi majálist rendeznek Balatonfüreden

  Harmadszorra rendeznek már Múzeumi Majálist Balatonfüreden, az idei neve Jókai Majális lesz a Facebook-esemény alapján. Egész napos programra lehet számítani május 1-én színházi előadásokkal, tánccal, koncerttel, családi történetek elbeszélésével és múzeumi alkotófoglalkozásokkal. Az eseményeket a Vaszary Galériában, a Jókai Mór Emlékházban, a Vitorlázeumban, a Kisfaludy Galériában és a Városi Helytörténeti Gyűjteményben tartják.

  Reggel 9-kor a Vaszary kertjében májusfaállítással kezdődik a móka, majd virágbörzét és kertészeti tanácsadást tartanak. Ezen a helyszínen délután 3-kor rendhagyó tárlatvezetést tartanak a Balatoni nyár - Írófényképek az 1950-es, '60-as és '70-es évekből című kiállításon. 6-kor is lesz tárlatvezetés a Ki látott engem? – Lesznai Anna és Zoób Kati találkozása című tárlaton. Este a Vadvirágok Blues Band koncertjével zárulnak a programok a galériában.

  BalatonfüredForrás: facebook.com / Balatonfüred Honlapja

  Eközben a Vaszary Alkotóműhelyben a sketch alapjait magyarázza el 11-től Szoboszlay András animációs filmrendező, grafikus, illusztrátor, 2-től pedig camera obscurát lehet majd készíteni papírból. A Helytörténeti Gyűjtemény épületében ősi magyar ékszereket készíthetünk Lipovszki-Drescher Mária iparművésszel, Nemes András művészettörténész pedig Szentgyörgyi Horváth család történetéről mesél majd.

  A Jókai Emlékházban 11:30-tól Laborfalvy Rózával sétálhatunk (alakítja: Sasvári Ágnes), 17:30-tól pedig ún. zenés Versutazáson vehetünk részt az Andaxínház csapatának jóvoltából, akik József Attila, Babits, Petri, Verlaine, sőt Nick Cave költeményeket adnak elő. És egy fontos apróság: a rendezvényen ingyen lehet részt venni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!