Ünnepeljen a násznéppel a városligeti állatkert gorillapárjának gyöngylakodalmán!

"A gorillákat őshazájukban a kipusztulás veszélye fenyegeti. A gorilla napon azt mutatjuk meg, mit tehetünk e különleges állatok megmentéséért" – írja Facebook-oldalán a Fővárosi Növény- és Állatkert, amely szombaton, a háromnapos Föld Fesztivál középső napján tartja az ünnepléssel egybekötött gorilla-napot.

Április 27-én a Főemlősházban külön programokkal várják a látogatókat, ahol az ígéretek szerint számos érdekes dolgot mutatnak és mesélnek róluk, miközben az állatkert két idősebb gorilláját is felköszöntik a 30. „házassági évfordulójuk" alkalmából. 

Golo szülinapján készült családi portré még 2015-bőlForrás: Zoobudapest.com

Liesel, a legidősebb gorilla nőstény, és Golo a tekintélyes vezérhím, néhány hét különbséggel még 1989 tavaszán érkezett az állatkertbe. Kapcsolatukból három kölyök született: Danko, Gorka és Ebobo, akik ma már más állatkertek lakói.

A gorillapárral azonban bárki együtt ünnepelhet a gyöngylakodalmon, ahol lesz torta, a külső kifutóban látványetetés, és persze, érdemes pallérozni az elmét is a kvízjátékokra. A szombati esemény programjairól bővebben itt olvashatnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek