Ünnepeljen a násznéppel a városligeti állatkert gorillapárjának gyöngylakodalmán!

  "A gorillákat őshazájukban a kipusztulás veszélye fenyegeti. A gorilla napon azt mutatjuk meg, mit tehetünk e különleges állatok megmentéséért" – írja Facebook-oldalán a Fővárosi Növény- és Állatkert, amely szombaton, a háromnapos Föld Fesztivál középső napján tartja az ünnepléssel egybekötött gorilla-napot.

  Április 27-én a Főemlősházban külön programokkal várják a látogatókat, ahol az ígéretek szerint számos érdekes dolgot mutatnak és mesélnek róluk, miközben az állatkert két idősebb gorilláját is felköszöntik a 30. „házassági évfordulójuk" alkalmából. 

  Golo szülinapján készült családi portré még 2015-bőlForrás: Zoobudapest.com

  Liesel, a legidősebb gorilla nőstény, és Golo a tekintélyes vezérhím, néhány hét különbséggel még 1989 tavaszán érkezett az állatkertbe. Kapcsolatukból három kölyök született: Danko, Gorka és Ebobo, akik ma már más állatkertek lakói.

  A gorillapárral azonban bárki együtt ünnepelhet a gyöngylakodalmon, ahol lesz torta, a külső kifutóban látványetetés, és persze, érdemes pallérozni az elmét is a kvízjátékokra. A szombati esemény programjairól bővebben itt olvashatnak.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!