Hímes tojások és vásárok lepik el a húsvéti Bécset

Ahogy közeleg a húsvét, úgy telik meg Bécs is egyre inkább hímes tojásokkal és húsvéti vásárokkal. A város közleménye szerint a múlt hétvége óta már öt ilyen alkalmi vásár nyílt meg. A legnagyobb idén az Ostermarkt Am Hof: itt kézműves szappanokat, gyertyákat, levendulás termékeket, kerémiákat, dekorációt lehet venni kb. 80 standon.

 

Étel is lesz persze: almás rétesből, kandírozott mandulából vagy kiadós szalonnás ételekből lehet csemegézni.  

A Schönbrunn-kastély tőszomszédságában tojáshéj-ülőkékre lehet lehuppanni és gigantikus hímes tojásokat bámulni. Itt mintegy 60 standnál osztrák és szomszéd országokbéli árusok jelennek meg festett tojásokkal, fafigurákkal, kerámiákkal, üvegdíszekkel és ékszerekkel. A gyerekek marcipánnyulat és asztali díszt készíthetnek a Húsvéti Nyúl Műhelyében.

Húsvéti vásár Schönbrunnban.Forrás: © www.ostermarkt.co.at/FOTOFALLY

Az Altwiener Ostermarkton a kontinens legnagyobb tojáshegye magasodik, ezt az ünnepséget a Freyungon harmincadszorra rendezik meg. A 40 ezer díszes tojás mellett itt is kézműves termékek és gyerekprogramok várják a nagyérdeműt. A szezonális ételek kedvelői is jól járnak, lesz sült húsvéti bárány és édes kelttésztából készülő húsvéti pinza is.

A Palais Harrach előtt Bécs egyetlen bio húsvéti vásárát rendezték be Ostermarkt der Biobauern auf der Freyung néven. Itt minden bio lesz, a zöldség, a gyümölcs, a belőlük készült termékek is.

Az Ostermarkt am Franz Jonas Platz nevű vásárt a Floridsdorfi Pályaudvarnál állították fel és április 21-ig tart nyitva. Ez kisebb, lokálisabb, meghittebb, de a hímes tojásokról, kézműves termékekről és szezonális ízekről itt se kell lemondani.

Húsvéti szalmanyulak egy bécsi vásárból.Forrás: © www.ostermarkt.co.at / FOTOFALLY

Végül említésre érdemes, és a közlemény szerint „kevésbé turistás" a 17. kerületi Kalvarienbergfest, ahol a helyi művészeket ünneplik. A húsvéti díszekbe bújtatott Kalvarienberggasséban műalkotásokat vehetünk a standoknál, de a színpadnál is változatos program vár. És akkor a kézműves foglalkozásokról még nem is beszéltünk.

Kurta, ám tartalmas program lesz az április 20-22. között megrendezett kertészeti rendezvény. Bécs kertészeti vállalata, a Blumengärten Hirschstetten vásárában regionális sonka-, sajt- és szalonnakülönlegességek lesznek kaphatók, de a szokásos húsvéti vásárfia is megtalálható lesz itt. E helyen kicsik és nagyok is készíthetnek majd szalmából szívet, tyúkot és nyulat is, de fűszernövényes előadás és sok gyerekprogram is vár mindenkit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek