Előzze meg a húsvéti jegykáoszt, íme a MÁV tanácsai!

Nyakunkon a húsvéti hosszú hétvége, ilyenkor a fél ország megmozdul és elutazik haza a családhoz/üdülni egy nagyot. Ez a közutak mellett a vasutat is leterheli, ráadásul a menetrend is változik – derül ki a MÁV szerdai közleményéből.

.Forrás: MÁV

A vasúttársaság arról ír, hogy április 18-án a pénteki, 19-én a szombati, 20-án és 21-én az ünnepnapi, 22-én pedig a vasárnapi menetrend szerint járnak a vonatok. Másfélszer annyi utas lehet mint általában, így időben érdemes megvenni a jegyeket, akár online, akár automatában.

Az iskolások tavaszi szünete idén április 18-23. között esedékes, míg a négynapos hosszú hétvége 19-től 22-ig tart. Főleg az ünnepek elején és végén várható csúcsforgalom, akár félmillió ember is vonatra szállhat. Az InterCity-vonatok gyorsan megtelhetnek, ezért érdemes időben jegyet venni. A MÁV az IC-khez igyekszik plusz kocsikat is kapcsolni. Járni fog Televonat is, de az nem vasárnap, hanem 22-én, húsvéthétfőn robog Nyíregyházáról Debrecenen át Budapestre.

Az elővételi jegyvásárlást tehát nyomatékosan javasolja a vasút, főleg a Vonatinfo alkalmazással. Azt írják: „A megfelelő mobiltelefonon, tableten is bemutatható e-vonatjegy előnye, hogy kényelmesen, sorban állás nélkül a nap 24 órájában meg lehet vásárolni, és 10 százalékkal olcsóbb a pénztárban váltott jegyeknél."

Az automatás jegyeket is 5-10 százalékos kedvezménnyel lehet megvenni, de 20 százalékot is elérhet a kedvezmény szintje, ha csúcsidőn kívüli vonatra veszünk interneten jegyet. És még nincs vége: a 26 éven aluli, diákigazolványos fiatalok április 18-án 10 órától 22–én éjfélig hétvégi, 33 százalékos kedvezményű jeggyel utazhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek