Rendhagyó húsvétolás a Bodrogzugban

 Április közepén újra elkezdődik az évadnyitó ártéri vízitúrázás a NaTúráZOOM Természetbarát Kör szervezésében. A 2019. április 21-re tervezett programon a jelentkezők reggel 8-kor találkoznak a tokaji Zenti Vízibázison, ahol mindenki megkapja a kenuját, az evezőket, a mentőmellényt, a vízhatlan zsákot vagy a műanyag hordót. Utána lesz egy rövid oktatás, majd 10 órakor mindenki vízre száll – olvasható a program leírásában.

Forrás: tokaj-turizmus.hu

A résztvevők két mesés folyó – a Tisza és a Bodrog – ölelésétől indulnak útnak, majd feleveznek a Bodrogon a Bodrogzugba. Itt pihennek egy keveset, majd folytatják az útjukat az énekes-, ragadozó- és vízimadarak, valamint színes lepkék gyűrűjében egészen a madármegfigyelő toronyig, ahonnan távcsővel megfigyelhető az ártér csodálatos élővilága és a Zempléni-hegység vonulatai.

A szervezők a visszaérkezést délután 15 és 16 óra magasságában tervezik. Ehhez mérten vinni kell a túrára elegendő, kalóriadús élelmet és folyadékot, valamint saját szemetestáskát, és a biztonság kedvéért naptejet és kalapot. A ruházat legyen az időjárásnak megfelelő, réteges és vízálló. A lábbeli pedig ne a legújabb hófehér sportcipőnk legyen.

A túra részvételi díja 8 200 forint / fő, ami tartalmazza a túra szervezési és túravezetői díjat, a felszerelést és az első 10 jelentkezőnek egy kis húsvéti ajándékot. A túra minimum 8 – 10 fővel indul. Regisztrálni és jelentkezni a turasportok@gmail.com email címen tudnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek