Hogy ne haljunk bele a kimerültségbe, ha gyerekekkel utazunk

Gyerekekkel utazni csodás, hisz mindenre rácsodálkoznak, mindennek örülnek, mindent fel akarnak fedezni. De. Gyerekekkel utazni pokoli, mert soha nem állnak le, folyton rájuk kell figyelni, és a szülőknek a családi pihenésből csak a hatalmas táskák maradnak meg a szemük alatt. Van középút? Szerencsére a válasz, igen.

A Forbes cikkének szerzője a férjével és két gyerekével utazott be három országot 12 nap alatt. Ebben az időszakban bőven volt ideje rájönni arra, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy az utazás tényleg mindenkinek élmény legyen, és egyik szülő se múljon ki végelgyengülésben. Napközben pörgés van, ezzel nincs is gond, viszont ha ilyen magas a fordulatszám, akkor muszáj rendesen pihenni. Ők ezt a hat trükköt alkalmazták, méghozzá sikerrel.

1. Minél hamarabb álljunk át a helyi időre!
Bár csábító lehet egyhosszú repülőút után bezuhanni az ágyba, és aludni egy jót, ez sem hosszú, sem rövid távon nem kifizetődő. Húzzunk rá még néhány órát, és hamar helyreáll a ritmus.

2. Legyünk rugalmasak!
Van, amikor egyik, vagy másik családtag fáradtabb, vagy nem érdekli az adott látnivaló – ilyenkor engedni kell. Lehet, hogy a meleg, vagy épp a tömeg akadályoz meg bennünket abban, hogy pontról pontra végigmenjünk a városnéző listán, de ennek nincs jelentősége, inkább érezzük jól magunkat, és lazítsunk.

A gyerekek általában korán kelnek - ez sajnos szomorú tény -, ezért a szülőnek is érdemes korán lefeküdniForrás: Dean Drobot/Shutterstock

3. Napközben is szánjunk időt a pihenésre!
Hacsak nem megoldhatatlan, akkor valamikor a nap közepén, jellemzően ebéd után érdemes visszatérni a szállodába és feltöltődni kicsit. Elnyúlni az ágyon, szundítani, nyújtani, esetleg zuhanyozni egyet.

4. Vegyünk sok helyi, friss zöldséget és gyümölcsöt!
Mindig az a legjobb, ami helyben terem és szezonja van, ez a tétel utazáskor is érvényes. Egy nagy adag vitaminlöket segít feltölteni a raktárakat, és átlendít a kimerültségen is.

5. Korán feküdjünk le!
A családi utazás nem az esti bulikról szól. Ha a gyerkőcök ágyban vannak, akkor a szülőknek is érdemes lefeküdni, hogy másnap is bírják az iramot.

6. Készüljünk néhány lazító aprósággal!
A különböző illóolajok és fürdők sokat segíthetnek, hogy este relaxálni tudjunk. És nagyon-nagyon hasznos lehet egy súlyozott takaró is (weighted blanket). Ez az adott személy testsúlyához egyénileg méretezett súlyú takaró megnyugtat és ellazít. Ezt külön be kell szerezni utazás előtt, de ha beválik, akkor csodákra képes. Egy jó pihenés pedig bőven megér ennyit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek