Mindenüket eladták, gyerekestül mentek világgá

Paul és Katie, egy wokingi (angliai) házaspár egy nap úgy döntött, felégetik maguk mögött a hidakat és belemennek a nagyvilágba – számolt be a rendkívüli döntésről a helyi Eagle Radio honlapja. A bökkenő a sztoriban, hogy a párnak van két kisgyereke is.

Még tavaly június 6-án kezdték meg az utat, ami előtt négy évig éltek Woking városában, klasszikus, unalmas kertvárosi famíliaként. Aztán egy nap rájöttek, hogy unják a mókuskereket, ráadásul nem töltenek elég minőségi időt két csemetéjükkel, a hároméves Amberrel és az egyéves Williammel.

Szóval elhatározták, hogy eladják mindenüket és a befolyt pénzből világ körüli útra mennek.  

Forrás: shutterstock / Készítette: Kateryna Mostova

Megváltak a házuktól, bútoraiktól és nélkülözhető ruháiktól is. Katie azt mondta a lapnak, nem érezték azt, hogy a gyerekeknek járó együtt töltött időt megadnák nekik. Katie ugyanazokat a napi rutinokat csinálta meg velük, férje, Paul pedig reggeltől estig dolgozott, és napi félórát látta csak az utódait.

Egyszerűen azt gondoltuk, hogy vagy most megcsináljuk ezt, vagy várunk, mígnem 18 évesek lesznek, és nem feltétlenül velünk akarják majd ezt megcsinálni, szóval körbevisszük őket a világban most.  

A környezetük őrültnek tartja őket, de a jó értelemben. A terv szerint egy évig lesznek úton, és 2020 szeptemberére akarnak hazatérni, amikor Amber elkezdi az iskolát, de még ez a terv is borulhat. Katie szerint az igazán nehéz a sok hosszú repülőút, sok különböző szállás és a gyerekek napi rutinjának felborulása lesz.

Az útitervük még nincs kőbe vésve, de Bostonban kezdenek, aztán Új-Zélandot és Sri Lankát is bejárnák.

Az útjukat ezen a linken lehet követni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek