Kézzel írott szerelmeslevelek idézik fel 200 év szerelmi korszakát

  „Alles aus Liebe" vagyis "Minden a szerelemről" a témája az idei legújabb kiállításnak Kismarton Tartományi Galériájában. A két évszázadot felölelő kiállítást, Bálint napon nyitják meg.

  A kiállításon régi képeslapokat, hímzett párnákat, szerelmes idézetekkel díszített falvédőket, kézzel írott szerelmes leveleket, jegygyűrűket mutatnak be, amelyek főleg a fiatal generációnak lehetnek izgalmasak. Már csak azért is, mert legalább megnézhetik, hogy az emberek a közösségi médiák emoji-özöne előtt is egészen változatosan ki tudták fejezni érzelmeiket.

  Szerelmes üzenetek a régi időkbenForrás: Shutterstock / Készítette: Paul Butchard

  A tárlathoz kapcsolódnak vezetések és generációkat összekötő előadások, amelyek során érdekes történeteket hallhatnak a szerelmeslevelekről, a szerelmi bánat élettani hatásairól, a szeretteink elvesztésének feldolgozásáról, de mesélnek majd érdekességeket az állatvilágban zajló párválasztásról is. A szerelem témájú kiállítást november 3-ig lehet megnézni a Tartományi Galériában – számolt be róla az ORF.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!