Valósághű vonatok és alpesi tájak költöznek Sopronba

Január végén három napra ismét a modellvasút lesz a főszereplő a soproni Liszt Központban. Szinte az egész házat benépesítik a kisebb-nagyobb terepasztalok, mesés tájak és valósághű szerelvények – olvasható az esemény Facebook-oldalán.

Vasútmodell-kiállítás SopronbanForrás: Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft.

A 2019-es kiállítás díszvendégei a debreceni modellezők lesznek a Páneurópai Piknik közelgő 30. évfordulója tiszteletére. Különleges színfoltnak ígérkezik a legrégebbi bécsi klub jelenléte is: az ő asztalukon igazi alpesi környezetben közlekednek a szerelvények – sok életképpel, látványos belső világítással, igazi füsttel. A győri klub a tervek szerint a teljes Petőfi-termet betölti majd óriási terepasztalával, de a házigazda soproni vasútmodellező klub is sok újdonsággal készül. A működő miniatűrök mellett maketteket és diorámákat is megcsodálhatnak a látogatók.

Tavalyi fotó a kiállított szerelvényekrőlForrás: Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft.

A tavalyi évben nagy siker volt az éjszakai menet, úgyhogy most azt tervezik, az utolsó fél órában mindhárom napon „by night" üzemelnek a terepasztalok: vagyis csak a belső világítások és a mini kültéri lámpák világítanak majd, amik élményt ígérnek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A kiállítást január 25-én, pénteken 9-18 óráig, szombaton és vasárnap pedig 10-18 óráig lehet meglátogatni. A hat évnél fiatalabbak ingyen léphetnek be a minivonatok birodalmába, a nagyobb gyerekeknek 600 forintba kerül a belépő, a felnőttek pedig 800 forintért vásárolhatnak jegyet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek