Miskolci élményparkba került a Tüskevár kézirata

Az elmúlt időszak egyik nagy hazai aukciós szenzációja volt Fekete István Tüskevára kéziratának elárverezése. Friss közleményben jelentette be a miskolctapolcai Avalon Part, hogy ők vették meg a kéziratot 21,5 millió forintért a Múzeum Antikvárium 33. árverésén.

.Forrás: Avalon Park

Az eredetileg „Matula iskolája" című irat az író unokaöccse által került kalapács alá azért, hogy a befolyó pénzből az SOS-Gyermekfalvakat és az alapítványokon keresztül a leukémiás, valamint a szegény sorsú gyerekeket támogassa. A szintén Fekete István nevű rokon így indokolta tettét:

Mivel én is voltam árva gyerek, beteg gyerek és szegény gyerek is.  

Az Avalon Park azt írja, a jótékonyság miatt is tartottak ki a licit végéig. A 408 oldalas, a szerző által bekötött kézirat köré kiállítást is szerveznek, a szabadtéri játszóparkuk mellett tematizált, tudásalapú élményközpont és játszóház épül majd fel.

Nemes célt tűztek ki maguk elé: hogy a kütyük és tévé világában rávegyék a gyerekeket az olvasásra, vagy ha arra nem, legalább a kanapéról felálljanak. A Tüskevár játszópark nyitva áll majd osztályok előtt is, hogy a gyerekek ne csak kötelességből olvassák Feketét, hanem meglátnák műveiben az értékeket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek