Bekerült a Magyar Értéktárba a Miskolctapolcai Barlangfürdő

A Hungarikum Bizottság keddi ülésén döntött arról, hogy a Miskolctapolca Barlangfürdő hét másik tétellel együtt a Magyar Értéktárba kerül, amely mostantól már 135 tagú.

 

Fotó: Miskolc TDM

A Magyar Értéktárba kizárólag olyan tétel kerülhet be, amely különleges, minőségi és egyedi. A Miskolctapolca Barlangfürdő Európában egyedülálló, kiemelkedő nemzeti érték, melynek járatait, területét a természet alakította, vájta több évezred folyamán. Európa különleges fürdőjében a vendégek kikapcsolódását a természetes, fedett termálvízben fürödve a kristálytiszta levegő is elősegíti - olvasható a Miskolc TDM közleményében.

A Magyar Értéktárba került a több mint 130 éves múltra visszatekintő Törley pezsgő, a 100 éves készítési receptúrával rendelkező St. Hubertus magyar gyógynövénylikőr, a kézzel szedett, nagy pehelytartalmú libatoll, valamint a magyar cimbalom és a Magyar Örökség Díjat őrző Békés-tarhosi Énekiskola. De új tételek a kaptárkövek és a bükkaljai kőkultúra, Szatmár, Bereg és Kárpátalja középkori templomai is.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Rönkházakban is megszállhatunk Miskolctapolcán 
A május elsején megnyílt Avalon Resort&Spa vendégei választhatnak, hogy a finn rönkház technológiával épült szállodaépületben vagy a szomszédos rönkházakban foglalnak szobát.
Torockó épített öröksége is hungarikum lett 
A magyar huszárral és tanyával egyetemben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek