A miskolctapolcai barlangfürdőt választották 2016 legjobb fürdőjének

  A 2016-os Év Fürdője versenyben közel 200 magyarországi fürdőre három kategóriában lehetett szavazni, a legjobbnak idén egy barlangfürdőt, egy gyógyfürdőt és egy aquaparkot választottak.

  A fürdőkre 2016. május 1. és augusztus 31. között lehetett szavazni az esemény weboldalán, amelyekre közel 190 000 szavazat érkezett. A fürdők három kategóriában indultak, a besorolás a medencék száma, a település mérete és a fürdő ismertsége alapján készült.

   2016-ban Az Év Fürdője a Miskolctapolca Barlangfürdő lett. A legkedveltebb magyar fürdő nemcsak hazánkban számít egyedinek, de karsztban ilyen magas hőfokú víz Európában sincs máshol. A 30 fokos víz és a barlang klímája is gyógyhatású. A barlangban két termál medence mellett az úgynevezett Római terem, Csillagterem, Öreg barlangi medence és a Fürdőcsarnok várja a fürdőzőket. A kalandos búvóhelyeket rejtő fürdő útjait járva találunk fény- és hangterápiás fürdőt, masszírozó zuhatagot és pihentető medencét is. 

  Miskolctapolca Barlangfürdő
  Galéria: Legjobb fürdők 2016-ban
  Fotó: azevfurdoje.hu

  Az Év Feltörekvő Fürdője 2016 címet a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő szerezte meg. A Csongrád megyei fürdőben négyféle gyógyvíz és 21 medence áll a vendégek rendelkezésére, de népszerűségét igazi családbarát voltának is köszönheti. A fürdő része egy sajátosan gyermekek számára tervezett, több mint háromezer négyzetméteres fedett élményfürdő, melyben többszintű kalandmedence, illetve két izgalmas beltéri csúszda várja a fiatalabb vendégeket. 

  Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő
  Galéria: Legjobb fürdők 2016-ban
  Fotó: azevfurdoje.hu

  A Helyiek Kedvenc Fürdője 2016 cím a Baranya megyei Orfű Aquaparké lett. A 2016 júniusában részben megújult fürdő óriási zöld területen, festői környezetben fekszik. A vendégeket több medence, masszázs és pezsgőfürdő várja. 

  Orfű Aquapark
  Galéria: Legjobb fürdők 2016-ban
  Fotó: azevfurdoje.hu

  A további sorrendről a szavazás oldalán olvashat. 

  Újabb cikkünk ebben a témában:

   Duplázott a nyertes az Év fürdője versenyben
  Egy nagy meglepetés is van a győztesek között. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!