Újra vár mindenkit a Tudományok Fővárosa

Ismét a tudományoké lesz a főszerep a Tudományok Fővárosa rendezvényen, melyet 2018. szeptember 23-án tartanak, immáron az Akvárium Klubban. Ha a gyerekek már unják a „Ne fogd meg!" kiírásokat a múzeumokban, akkor mindenképpen ott a helyük a Tudományok Fővárosában, ahol interaktív kiállítások, különleges programok, robotok, sugárkapuk, drónpálya és csillagvizsgáló távcsövek is várnak rájuk, és persze az érdeklődő felnőttekre is - olvasható a rendezvény honlapján.

Tudományok Fővárosa 2017Forrás: facebook.com / Tudományok Fővárosa / Tuba Zoltán, 2017/Tuba Zoltán

Az Atomenergetikai Múzeum interaktív standján például lesznek programok ovisoknak, kipróbálható eszközök kicsiknek és nagyoknak, a VR-szemüvegtől kezdve a Tesla-tekercsen át a sugárkapuig. Ha valaki a mérnöki tudományokra kíváncsi, és az automatizálásra a gyakorlatban, akkor látogasson el az Emerson standjára.

Forrás: facebook.com / Tudományok Fővárosa/nataliyahora.com/Nataliya Hora

De ha inkább a geofizika, a geográfia és a geokémia érdekli, akkor az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont lebilincselő standján a helye. Itt nem csak nézegetni lehet, hanem részt is vehetnek a kísérletekben.

Forrás: facebook.com/ Tudományok Fővárosa

A Tudományok Fővárosán láthatjuk még a Nissan különleges Leaf modelljét félbe vágva és megismerkedhetünk Pepperrel a robottal, belenézhetünk egy naptávcsőbe, molekulát építhetünk és kipróbálhatjuk a holdrover-masszázst is. Sőt a svábhegyi csillagvizsgáló távcsövekkel érkezik, így akár a Szaturnusz is megfigyelhető lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek