Járja be Kőszeg rejtett kincseit a hétvégén!

  Háromszáz éve nyílt meg Kőszeg első kávézója, erre emlékeznek egy kiállítással a kulturális örökség napjai országos rendezvénysorozat keretében. A hétvégén "megnyílnak Kőszeg rejtett kincsei", híres tornyai, rejtett harangjai, főúri palotái és a ritkán látható Kálvária templom is.

  Kőszeg központja madártávlatbólForrás: facebook / Kőszeg város

  A látogatók vezetett sétát tehetnek például a Hefele Menyhért által tervezett egykori Kletz-Adelffy Árvaházban, amelyben lehetővé válik a Rókafarok-bástyának vagy Hóhér-toronynak nevezett épületrész megtekintése is. De felmászhatnak az érdeklődők a Jézus Szíve templom harangtornyába, szintén tárlatot tekinthetnek meg a Hősök tornyában; megismerkedhetnek a Jurisics-vár új audio guide berendezésének használatával; megcsodálhatják a felújított Sgraffitós házat, amelytől a Chernel utcán át eljuthatnak a szintén megújult Öregtoronyig, más néven a Zwingerig. Szokás szerint idén is

  ingyenesen várja látogatókat az Arany Egyszarvú Patikamúzeum és nyílt napot tartanak szombaton a kőszegi Postamúzeumban is.

  A megyeszékhelyen szombaton a képtárban, az Iseumban és a Smidt Múzeumban, vasárnap pedig a Vasi Skanzenben és Savaria Múzeumban indulnak ingyenes tárlatvezetések.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!