Újranyitották a szeptember 11-i terrorban lerombolt metróállomást

  Közel két évtizeddel a szeptember 11-i terroresemények után újranyitották azt a metróállomást a World Trade Center közelében, amely gyakorlatilag megsemmisült a New York-i támadás következtében. Azon a napon az állomás alagútját a ráomló épületek törmeléke teljesen betemette, a tartószerkezet fémgerendái azonnal maguk alá hajlottak. A tragédia évfordulója előtt egy nappal, 17 év után először futott be szerelvény erre az állomásra - írja az Independent. 

  Forrás: Metropolitan Transportation Authority (MTA)

  A környező terület elhúzódó helyreállítási munkálatai miatt a felújításra csak 2015-ben kapta meg az engedélyt a helyi közlekedési hatóság. Ahhoz ugyanis, hogy a szakemberek megtervezhessék a föld alatti metró új bejáratait, meg kellett várniuk, amíg minden magasépület felépül a környéken. A tervezett 69 millió dollár helyett végül a költségek is jócskán megnőttek, a végső kalkuláció mintegy 158 millió dollárra rúgott. Joe Lhota, a városi közösségi közlekedési hatóság vezetője szerint ez a felújítás fontos mérföldkő a manhattaniek életében: "a WTC Cortlandt ma jóval több, mint egy új metróállomás; a New York-iak erőfeszítéseit szimbolizálja a megtámadott Világkereskedelmi Központ területének újjáépítésében".

   

  Forrás: Metropolitan Transportation Authority (MTA)
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!