Egy nyilvános vécé most Budapest első számú látványossága

Különös, avagy különleges illemhellyel bővült nemrég a pesti attrakciók sora, nevezetesen a Dorottya utcai Madame Tussauds épületében kialakított Pop&Roll Art Toilettel - írja a vg.hu.

Forrás: A művészi megjelenésű mosdó belülről / Fotó: Herendi Dániel

A neopop art stílusú környezetbe ültetett mellékhelyiségben a színes, formabontó és ötletes belsőépítészeti megoldások Kiss Miklós dizájner és képzőművész tervei alapján valósultak meg.

A népszerű pesti illemhely híre pillanatok alatt elterjedt a világban, és meglepő módon leginkább külföldi utazási bloggerek, influenszerek és hétköznapi turisták posztolnak, szelfiznek és videóznak lelkesen onnan, ahová egyébként a király is gyalog jár - írja a lap.

A tíz női és tíz férfi vécé fülkéje mind egyedi dizájnt kapott. Ezer forintos belépő ellenében térhet be és fotózkodhat bárki az alapvetően nyilvános illemhelyként működő dizájntérben. 

A lényegében turisztikai attrakcióként szolgáló projektet a lelkes közönség várakozásai szerint továbbiak is követik majd.

Forrás: Budapest legizgalmasabb újdonsága a nyilvános illemhely / Fotó: Herendi Dániel

Korábban írtunk már egy szintén különleges illemhelyről: a legmagasabb lengyel csúcson "trónolt" Európa egyik legszebb kilátással rendelkező vécéje, amelyet sajnos megsemmisített egy 170 km/órás szélvihar. 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek