Egy utas a mosdóban töltötte az utat, miután a repülőn lett pozitív a tesztje

Marisa Fotieo december 19-én Chicagóból Reykjavikba utazott az Icelandair járatán a bátyjával és az édesapjával. Az utazás előtt két PCR-tesztet és öt gyorstesztet végzett el, amelyek mindegyike negatív lett, de körülbelül másfél órával az út kezdete után kaparni kezdett a torka, úgyhogy elvégzett még egy tesztet, hogy megnyugodjon - olvasható a cnn.com riportjában.

A kép illusztrációForrás: tratong/shutterstock.com

Ez a teszt azonban már pozitív lett, a nő pedig pánikba esett, és szólt a stewardessnek, aki megnézte, át tudná-e ültetni egy üres sorba, de a gépen sokan voltak, így ezt nem lehetett megoldani. Akkor Fotieo úgy döntött, hogy a mosódban tölti az út hátralévő részét, hogy ne tegyen ki másokat a fertőzésveszélynek. Így viszont a mosdót nem lehetett használni, melyre kikerült az "üzemen kívül" felirat. Fotieo-ra az egyik utaskísérő rendszeresen ránézett, és étellel-itallal látta el az út során.

Miután a gép földet ért, a nő bátyja és apja eredeti terveik szerint továbbutazhattak egy csatlakozó járattal Svájcba, Fotieo pedig gyors- és PCR-tesztet kapott a repülőtéren, melyekből mindkettő pozitív lett. Ezután a Vöröskereszt egyik hotelébe szállították, ahol 10 napig kellett karanténban lennie, ami december 30-án járt le. Akkor Izlandon találkozott a családjával, január 3-án pedig visszaindulnak az Államokba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek