Miénk a Pesti rakpart a hosszú hétvégén, akár piknikezhetünk is

Idén először a március 15-17-i hosszú hétvégén gyalog vagy akár kerékpárral, rollerrel, görkorcsolyával, gördeszkával is nekivághatunk a Pesti alsó rakpartnak, hogy egy jót mozogjunk, kikapcsolódjunk. Autómentes lesz ugyanis a Margit híd és az Erzsébet híd közelében az Irányi utcai lehajtó közötti rakpartszakasz.

Így fest a Pesti alsó rakpart, amikor a gyalogosok foglalják elForrás: bkk.hu

A Város és Folyó Egyesületnek köszönhetően március 15-én 14 órától pedig a piknikszezon is elkezdődik: a szervezet egy kis közösségi munkára, piknikasztalok kihelyezésére, majd közös grillezésre invitálja az érdeklődőket a Jane Haining rakparton.

Az érintett rakpartszakaszra a csütörtökről péntekre virradó éjszakától hétfő hajnalig nem hajthatnak be a gépjárművel és taxival közlekedők.

A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet a rakpartra. A Közraktár utcától északi irányba közlekedők azt a Havas utcánál hagyhatják el. A mozogni és kikapcsolódni vágyóknak érdemes tudniuk, hogy az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni.

A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni. Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érhetik el a megnyitott rakpartot – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Budapesti Közlekedési Központ.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek