Megújul a Clark Ádám tér, a világ legszebbje lehet

A Lánchíd, a Clark Ádám tér és a Széchenyi tér megújítása kapcsán tartott kabinetülést követő sajtótájékoztatón Karácsony Gergely főpolgármester elmondta, hogy a felújításoknak köszönhetően a világ egyik legszebb sétánya jöhetne létre – írja az enbudapestem.hu.

A budapesti városvezetés a Clark Ádám teret sokkal klímaadaptívabb területként képzeli elForrás: Korzó Tervezési Stúdió/Budapest Városháza /azenbudapestem.hu

A ciklus egyik legfontosabb tervezete a Lánchíd megújítása, valamint a híd új forgalmi rendjének kialakítása volt, ami hozzájárulhat a belváros forgalmának csillapításához. A Lánchíd és a két fogadótér, a Clark Ádám tér és a Széchenyi tér megújításával a világ egyik legszebb, a Bazilikától a Várig tartó sétánya jöhetne létre. A Clark Ádám tér uniós forrásokból tervezett felújításának tervei elkészültek, amikről a főpolgármester annyit harangozott be, hogy megőrzik a körforgalom közepén található, ikonikus virágágyást.

A Clark Ádám tér évtizedek óta fennálló virágágyása az új terveken is szerepelForrás: Korzó Tervezési Stúdió/Budapest Városháza /azenbudapestem.hu

Viszont a jelenleginél sokkal nagyobb gyalogos- és zöldfelületeket képzelnek el, amit remélhetőleg örömmel vesznek majd birtokba a budapestiek és a százezrével érkező turisták.

A tervek zöld közösségi tereket vázolnak felForrás: Korzó Tervezési Stúdió/Budapest Városháza /azenbudapestem.hu

A főpolgármester további felújításokat jelentett be: az első kerülettel elkezdik a Vérmező felújítását, a második kerülettel összefogva pedig megújult a Széna tér, valamint a Margit körút zöldítése. Utóbbi kapcsolódik a Nagykörút környékének zöld- és közterületeinek megújításához, ugyanis a következő ciklusban a teljes Nagykörutat meg szeretnék újítani.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek