4 trópusi dzsungel Budapesten, ha már nagyon unod a telet

A hosszú fagyos esték után biztosan Te is vágysz már rá, hogy ismét elmerülhess a dús növények látványában. Bár a fák még jó ideig csupaszak maradnak, van néhány oázis Budapesten, ahol megmártózhatunk egy kicsit a nyárban. Ezeket mutatjuk most.

Széchenyi fürdő

Termálfürdőzéssel és trópusi dzsungelhangulattal vár minden testi-lelki feltöltődésre vágyó látogatót a Széchenyi gyógyfürdő exkluzív üvegpalotája, a Pálmaház. A fürdő felett kialakított pihenőtérben a világ minden tájáról származó egzotikus növények között relaxálhatunk hangulatos függőágyakon, miközben friss gyümölcsöket szolgálnak fel.

Pálmaház, Széchenyi fürdőForrás: Széchenyi fürdő

Panorámás kilátás, térparfüm és árnyékolástechnika növeli az itt szerzett élményt, a belépő azonban nem olcsó: 25 ezer forint, ami magában foglal többek között egy koktélt, egy gyümölcstálat és a korlátlan vízfogyasztás árát. 

ELTE Füvészkert

Egy valódi zöld sziget bújik meg a VIII. kerületben, az Orczy kert szomszédságában, ahol egy újjáépített műemlék pálmaházban találjuk a különféle pálmák és más trópusi növények dzsungelét.

ELTE Füvészkert pálmaházaForrás: EtelkaCsilla /Wikipedia

Az üvegház az 1860-as években épült eredetije sajnos romba dőlt a II. világháború alatt, de a 60-as években rekonstruálták, így plusz élményt ad, hogy egy történelmi hangulatú üvegházban merülhetünk el a dús növényzetben. A füvészkertbe a teljes árú belépő 1400 forint.

Fővárosi Állatkert

Ezen a helyen egy kis extra izgalomra is számíthatunk a többi pálmaházhoz képest: míg mi fent, a trópusi növények lombkoronái között sétálunk, lent a mélyben krokodilok úszkálnak a vízben.  A 100 éves pálmaház eredetileg a trópusi és délszaki növények bemutatóhelyeként épült, de hamar állatokat is kezdtek tartani benne, és mára a trópusi Közép- és Dél-Amerika élővilágának fő bemutatóhelye.

Ahogy az ELTE Fűvészkert pálmaháza, ez is történelmi hangulatú: az eredeti 1912-ből származó épületben kapott helyet, mely magán viseli a korszak minden jellemző építészeti jellegzetességét a mérnöki építészettől a szecesszióig. Az állatkertbe a teljes árú belépő 4500 forint.

Twentysix bár

Ebben a laza stílusú, növényekkel teli mediterrán étteremben, amely a belváros szívében a Király utcában található, nem számítanak az évszakok, mivel télen is 26 fokra fűtik fel (innen ered a Twentysix, azaz 26 elnevezés). Mediterrán mikroklíma, égigérő pálmák, nappal barátságos fényár, este hangulatos félhomály fogadja a vendégeket, még januárban is.

Reggeli a dzsungelbenForrás: Twentysix Brunch/BiankaCsenki

Az étlapon a Földközi-tengeri konyha legjava szerepel (a konyháról itt írtunk bővebben), és természetesen frissítő italok is kaphatók. A gasztronómiai élmények mellett rendszeresen tartanak jógaórákat is a dzsungelben. Nem is lehetne jobb frissítő programot a télre! Az étlapról és az árakról bővebben itt tájékozódhatsz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek