Dzsungelbe bújva ízlelgettünk matcha lattét a bulinegyed szívében

A dzsungel koncepcióval csábító Twentysix már egy ideje a listánkon volt, mint a belváros viszonylag újonnan megnyitott vendéglátóhelye – hiszen 2020 januárjában nyitotta meg kapuit – de eddig még nem volt érkezésünk. Most viszont egy új és felettébb izgalmas reggeli menüvel álltak elő az étterem tulajdonosai és a Twentysix séfje, így elfogadtuk a lehetőséget egy kóstolásra.

Reggeli a dzsungelbenForrás: Twentysix Brunch / BiankaCsenki

A meghívottak elé az ősszel debütáló reggeli kínálat került az asztalra, ahol a shakshuka és a füstölt lazaccal tálalt labneh mellett, a saját fűszerezésű superfood latték is szerephez jutottak.

A Supergreen Breakfast névre keresztelt reggeli a Földközi-tenger meghatározó ízeit hozta el nekünk reggeli formájában, ami egy kicsit talán szokatlan lehet, hiszen az ember reggel - hacsak nem konkrétan egy villásreggelire készül - valami gyors reggelit dob be, egy kis műzlivel, gyümölccsel esetleg szendviccsel. Azonban Francesco Pastore séf ötleteinek köszönhetően a zöld növényekkel és természetes fénnyel körülvett étteremben valahova a kettő közé kerülünk.

Avokádó toast 48 órán keresztül kelesztett briósonForrás: Twentysix Brunch / BiankaCsenki

Friss és minőségi reggelit fogyaszthatunk érdekes, mediterrán ízekkel, de nem kell miattuk órákat az asztal mellett ülni. Jó meghatározás, ha azt mondjuk rá, hogy egy egyszerű és letisztult gasztronómiai élmény. Ami viszont egy kicsit tovább a székben tud majd tartani minket, azok az ételek mellé rendelhető superfood latték. A kávékat – egy kivételével mindegyik koffeinmentes – kérhetjük sima és növényi tejjel, de a lényeg igazából a fűszerekben rejlik. Mi egy sűrű, kesernyés matcha lattét kóstoltunk, ami rögtön elrepített minket Japánba, a szélfújta teacserjék közé.

Érkezik a matcha latteForrás: Twentysix Brunch / BiankaCsenki

De az egyik legszínesebb italuk, ránézésre is a golden latte-ra keresztelt vegán kávé volt, amit kurkumával, gyömbérrel, fekete borssal és kardamommal  bolondítanak meg. Már nem kávé, de még majdnem, a közel-keleti ízvilágot megidéző coffee tahini smoothie, amit a tahini és espresso találkozásán túl a kesudió és zab kombinációja tett rendkívül érdekessé.

Golden latte, shakshuka és karamellizált banános besamelForrás: Twentysix Brunch / BiankaCsenki

A Twentysix-be minden reggel 7 órától ülhetünk be a mediterrán reggelire. A menü általában egy főételt és egy előételt vagy desszertet (áfonyás amerikai palacsintát), illetve egy superfood lattét, vagy egy bullet proof (golyóálló) névre keresztelt kávét foglal magába. Ennél több fogást nem is nagyon lehet elfogyasztnai, mert a sült tojással érkező shakshuka, a sült kaláccsal tálalt avokádó toast és a házi granolák is rendkívül laktatóak; a gyomornak és a szemnek is!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek