Az árvíz miatt nem jár a 2-es villamos a rakparton

A Duna magas vízállása miatt nem közlekedik Budapesten a 2-es villamos a Széchenyi István tér és a Boráros tér között, a 2B és a 23-as villamos a Jászai Mari tér és a Boráros tér között - közölte Facebook-oldalán a BKK Info szerdán.

2-es villamos, viaduktForrás: MTI/Jászai Csaba

A közlekedési társaság a 4-es és a 6-os villamos, a 15-ös autóbusz és a metró igénybevételét ajánlja.

Csaknem 1200 kilométeren van árvízvédelmi készültség Magyarországon, a Duna Budapestnél csütörtökön tetőzik - tájékoztatta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője kedden az MTI-t.

Másodfokúra emelte az árvízvédelmi készültséget a Buda-észak árvízvédelmi szakaszon Karácsony Gergely főpolgármester kedden délután. Erre azért volt szükség, mert az előrejelzések szerint a vízállás kedden délután elérte a II. fokozat elrendeléséhez szükséges szintet, valamint december 28-án hajnalig további áradás várható.

Tekintettel a II. fokozatú készültség elrendelésére, a Fővárosi Csatornázási Műveknél operatív törzs kezd működni.

A budai és a pesti alsó rakpartot már hétfőn lezárták a gépjárműforgalom elől. A Fővárosi Önkormányzati Rendészet Igazgatóság (FÖRI) a lezárt alsó rakparton hagyott járművek tulajdonosaival megpróbálta felvenni a kapcsolatot a gépjárműnyilvántartásba bejegyzett telefonos elérhetőségen.

Ennek sikertelensége esetén a FÖRI a katasztrófavédelem segítségével a lezárt budai és pesti rakparton hagyott gépjárműveket biztonságos közterületi parkolóhelyre szállította. Az intézkedés a járművek épségének megóvása érdekében történt, azzal kapcsolatban a tulajdonosoknak nincs fizetési kötelezettsége.

Az elszállított autók tulajdonosai a Fővárosi Ügyeleti és Irányító Központ 0-24 órában hívható 301-7500-ás telefonszámán, vagy a szervezet honlapján kaphatnak felvilágosítást járművük pontos elhelyezéséről.

A jelenlegi előrejelzések alapján legkorábban december 30-án reggel nyithatják meg az alsó rakpartokat a gépjárműforgalom előtt, ennek pontos időpontjáról az árvízi helyzet alakulásának függvényében, később születik döntés.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek