Rekord: Kétmillióan látogattak el idén nyáron Budapest kedvenc szegletébe

Hihetetlen rekord látogatószámmal zárta az idei nyarat a megújult Városliget: 2 millió hazai és külföldi látogató használta ki a családi élményparkká változott zöld területet. A legkisebbektől a legidősebbekig, a kultúrakedvelőktől a természetbarátokig mindenki megtalálta, amit keresett - írja a metropol.hu.

A városligeti CsónakázótóForrás: Facebook/Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó

A 10 éve indult felújítás kezdeti elképzeléseit is túlszárnyalta a Liget Budapest Projekt, pedig még nem is zárult le teljesen a fejlesztés. A Metropol stábja végiglátogatta az ikonikus intézményeket és tereket, megkérdezte a látogatók véleményét.

A megkérdezettek többsége rajong a gondozott és igényes zöldfelületért, a levegő és a terület tisztaságáért és azért, hogy Budapest sok más, fővárosi fenntartású parkjával ellentétben, itt sok kuka van, a környezet pedig gyermek- és állatbarát. Vonzóak a tárlatok és más programok, különlegesek és modernek a játszóterek, még a kutyafuttatók is inkább élményparkok.

A Budapest Ballonfly sötétedés után is várja a kalandvágyókatForrás: Facebook/BallonFly

Igazi gyerekparadicsom lett a Nagyjátszótér, amely egész nyáron telt házas volt. Itt 500 ezer látogató járt a nyári hónapokban. Nem véletlenül, hiszen ez hazánk legkomplexebb és legkorszerűbb játszótere. A 13 ezer négyzetméteres parkrészben közel 50 különleges játékelemet állítottak fel.

Az építészetileg is különleges Zene Háza nagyon rövid idő alatt utasította maga mögé népszerűségben az összes hazai kulturális intézményt, és a fővárosi kulturális élet meghatározó szereplője lett - írták a cikkben.

A Magyar Zene Háza már számos nemzetközi verseny fődíját bezsebelteForrás: Facebook/ Magyar Zene Háza

Az új Néprajzi Múzeum tetőteraszán is nagy a forgalom, a plusz zöldfelületet nyújtó kilátópontra még esténként, sötétedés után is sokan sétálnak fel, mert kivilágított teraszáról nagyon szép látvány tárul eléjük a fénylő Hősök tere irányába. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek