Videó: Új figurával bővült a Madame Tussauds Budapest

Minden idők leggyorsabb emberének viaszmása néhány hétre „exkluzív" vendégségbe érkezik Isztambulból. A Madame Tussauds Budapest az Atlétikai Világbajnokság idejére kapja kölcsön a sprinter figuráját, hogy ezzel is tisztelegjen a sportolói teljesítmény előtt.

A világsztár annak idején kikötött cipőfűzővel is világcsúcsot futott, Mickey Rourke-ot hagyta nyerni a kocsma előtt, híres győzelmi pózát pedig az amerikai elnök is utánozta - írják a sajtóközleményben. 

A látogatók augusztus 10-től találkozhatnak Usain Bolt kiköpött másával, „aki" a világbajnokság záróünnepsége után is marad várhatóan október végéig. A világ legújabb Madame Tussauds produkciója májusban nyitotta meg a kapuit a közönség előtt, az 51 figurával álló gyűjtemény ideiglenesen 52-re bővül.

Usain Bolt az ikonikus villám pózbanForrás: Gáll Franciska

Usain Bolt a világ leggyorsabb embere és a földkerekség egyik legsikeresebb sportolója. A jamaikai futó nyolc olimpiai bajnoki címet szerzett, tizenegyszeres világbajnok, valamint a 100 és 200 méteres síkfutás világcsúcstartója is egyben. Igazi popkulturális figura: Heidi Klum is bulizott vele, Mickey Rourke pedig versenyt futott ellene egy bár előtt. Hajnali négy volt és Rourke nyert.

A Madame Tussauds-ban az ikonikussá vált „villám pózban" fotózkodhatnak a sportlegendával a rajongók. Emberek milliárdjai ismerkedtek meg ezzel a testtartással, amikor a 2008-as pekingi olimpián az egyik kezét hátrahúzva, a másikkal az ég felé mutatva ünnepelt.

Ezen az olimpián a 100 és a 200 méteres számot is világcsúccsal nyerte Bolt, ráadásul a rövidebb táv esetében kikötött cipőfűzővel és úgy, hogy az utolsó métereken már a győzelmét ünnepelte. 2012-ben Londonban, majd 2016-ban Rio de Janeiroban is sikerült mindkét számban megvédenie a címét, valamint a váltó tagjaként is nyert két aranyat.

Usain Bolttal a világ leggyorsabb emberével még pár hétig találkozhatsz BudapestenForrás: Gáll Franciska

Az ünnepi póz idővel az erő és a kitartás szimbólumává vált. Olyannyira kultikus lett ez a testtartás, hogy a Jamaicába látogató Barack Obama is villámként pózolt Usain Bolttal, sőt, a magyar korcsolyaválogatott is így ünnepelte a dobogón, hogy megszerezte hazánk első - és máig egyetlen – aranyát a téli olimpiák történetében. Usain Bolt 2017-ben visszavonult, gyermekeit Olympia Lightning (Olimpiai Villám), Thunder Bolt (Villámcsapás) és Saint Leo Bolt nevet kapták.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek