Idén is a Sziget hetében repülnek hozzánk a legtöbben

Ahogy már évek óta megszokhattuk, idén augusztusban is a Sziget Fesztivál hetében repülnek a legtöbben hazánkba, mutatják a Kiwi.com-on keresztül július 28-ig leadott foglalási adatok.

Fesztiválozók a 28. Sziget fesztivál ötödik napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2022. augusztus 14-énForrás: MTI/Balogh Zoltán

Köztudott, hogy a Sziget Fesztivál népszerű a külföldiek körében. 2022-ben az Egyesült Királyságból érkeztek a legtöbben hazánkba az augusztus 8-i héten, megelőzve Izraelt, Franciaországot és Írországot.

A foglalások alapján külföldről idén is az Egyesült Királyságból és Izraelből érkezhetnek a legtöbben a 6 napos fesztiválra. A lista elején szerepel a tavalyi évhez hasonlóan Franciaország is, az íreket azonban idén beelőzték az olaszok és a lengyelek is. Érdekes, hogy még a szomszédos országokból, Szlovákiából és Csehországból is érkeznek hozzánk repülővel, de természetesen idén is összefuthatunk olyanokkal, akik távolabbról, az USA-ból, Új-Zélandról, Ausztráliából, Brazíliából vagy akár Indiából látogatnak el a Hajógyári-szigetre.

Legtöbben a fesztivált megelőző napon, augusztus 9-én érkeznek, de sokan repülnek a kezdőnapon, augusztus 10-én is. Az idelátogatók kb. kétharmada 6 napot, vagy annál kevesebbet tölt nálunk, de a foglalási adatok azt mutatják, minden 4. idelátogató meghosszabbítja a fesztivált, és összesen 1-2 hetet tölt el hazánkban, írja a cseh, repülőjegyárakat összehasonlító oldal sajtóközleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek