A héten már a gyalogosok is birtokba vehetik a megújult Lánchidat

Augusztus 4-én, pénteken megnyílnak a Lánchíd két oldalán végigfutó járdák a gyalogosok előtt,  jelentette be Budapest főpolgármestere Facebook-oldalán. Hozzátette: a híd felújítása másfél hónappal a határidő előtt, költségkereten belül készült el. Az átadás egyúttal a híd szerkezeti és műemléki rekonstrukciójának végét is jelenti, írja.

LánchídForrás: Krivinis/Shutterstock

A Lánchíd felújítási munkálatai 2021 júniusában kezdődtek meg, a megújult útpályát tavaly decemberben nyitották meg a BKK járatai, a taxik, a motorok, a kerékpárral, rollerrel, valamint a megkülönböztető jelzést használó járművekkel közlekedők előtt. A főpolgármester idén júniusban jelentette be, hogy a híd autómentes marad, azaz a jövőben is csak az említett járművek használhatják.

A Lánchíd felújításához kapcsolódóan a környéket is átalakítanák, a látványtervekről itt írtunk. A munkálatok közben a híd díszes kandeláberei is megújultak, egy részüket rekonstruálni kellett, így számos leszerelt darab feleslegessé vált. Ezeket aukcióra bocsátják, múezumokba kerülnek, és Prága is kért belőlük egy darabot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek