Exkluzív Videó: Megnyílt a Madame Tussauds Budapest!

Madame Tussauds  megérkezett Budapestre, mostantól a belvárosi Palazzo Dorottyában 51 magyar és nemzetközi híresség viaszszobra várja közös szelfire a látogatókat. Mi is meghívást kaptunk az ünnepélyes megnyitóra. Elmentünk kipróbáltuk, nézzétek az eredményt!

 

A 250 éves múltra visszatekintő turisztikai világmárka hazai premierjén Chris Scurrah, a franchise jogtulajdonos köszöntőjét még számos követte: a többi között Paul Fox, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete, Balogh-Madár Emese, Belváros Önkormányzatának alpolgármestere, Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere és Kreinbacher József tulajdonos is megszólalt, majd a piros szalag átvágását követően megnyílt a kiállított figurákhoz vezető hőn áhított út.

Tom Hanks a Madame Tussauds bejáratánálForrás: Madame Tussauds Budapest

A panopotikumban több termen keresztül 51 élethű figurával és a hozzájuk tartozó lélegzetelállító installációkkal találkoztunk, köztük 17 magyar vonatkozású híreséggel, melyek kizárólag a budapesti produkció igényére készültek a Madame Tussauds London melletti műhelyében. 

A magyar hírességek listáján történelmi személyiségek, sztárok, sportolók, kulturális ikonok és egy világhírű magyar tudós is helyet kapott.

Harry Houdini, Hosszú Katinka, Karády Katalin, Kossuth Lajos, Liszt Ferenc, Lugosi Béla, Mátyás király, Munkácsy Mihály, Neumann János, Palvin Barbara, Papp László, Petőfi Sándor, Puskás Ferenc, Sissi, Szent István király, Széchenyi István, és Zámbó Jimmy kiköpött másával fotózkodhatnak a látogatók. 

Hosszú Katinka, olimpiai úszóbajnokot, férje Gelencsér Máté kísérte a megnyitóra. Katinka elárulta nekünk, hogy nagyon meglepődött, és hatalmas megtiszteltetésnek érezte, mikor 2016-ban megkeresték, hogy szeretnének viaszszobrot készíteni róla. Az olimpikon részt vett a tervezési folyamatokban, és beleszólhatott a ruhaválasztásba is. A figura nagyon tetszik neki, és örül, hogy egyszerre a sportos és a nőies énje is visszamosolyog a látogatókra. 

Hosszú Katinkákkal a Madame Tussauds Budapest panoptikum megnyitójánForrás: Gáll Franciska

Ezen kívül a Madame Tussauds-ban a testközelből találkoztunk és szelfiztünk a legnagyobb hollywoodi sztárokkal, híres énekesekkel, művészekkel, történelmi személyiségekkel és sportcsillagokkal. Nekem a legjobban Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Ryan Gosling, George Clooney, és Tom Cruise figurái tetszettek, de nagyon élethűre sikerült Sandra Bullock, Ariana Grande, Scarlett Johansson, Angelina Jolie, és a néhai királynő, II.Erzsébet szobra is. Kizárólag Budapesten találkozhatnak a hazai és a külföldi látogatók Bud Spencer, Chuck Norris és Peter Falk másaival, hiszen ezeket még sehol a világon nem mutatták be. 

Leonardo DiCaprio-val koccintottunk egyet a Madame Tussauds Budapest megnyitójánForrás: Gáll Franciska

A kiállításon a viaszfigurák és a csodálatos díszletek mellett rengeteg élményben volt részünk: interaktív képernyők, hang- és fényjátékok, lenyűgöző audiovizuális tartalmak, VR kalandok, szelfipontok és számos egyéb izgalmas meglepetés garantálja az emlékezetes szórakozást minden látogatónak. 

Budapest, Budapest, te csodás

A magyar főváros nemcsak helyszíne, hanem inspirálója is a kiállításnak: a tárlat belső tereiben számos hazai ikonikus épület és műemlék jelenik meg. A látogatók például átsétálhatnak a Budai Váralagúton, sztárokkal „randevúzhatnak" a Duna-korzón, helikopteres filmforgatás szereplői lehetnek a Halászbástyán és elmerülhetnek a gyógyfürdők különleges világában is. Az egyedülálló installációk egyaránt tükrözik a főváros és Magyarország örökségét és hagyományait.

Kreinbacher József és Karácsony Gergely a Madame Tussauds Budapest megnyitójánForrás: Gáll Franciska

A belváros szívében található attrakció az év minden napján várja hazai és nemzetközi látogatóit. A jegyvásárlás lehetséges a helyszínen is, azonban a www.madametussauds.hu oldalon elérhető, kedvezményes árú online belépőkkel jobban tervezhető a látogatás az előre lefoglalható idősávoknak köszönhetően.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek