Eredeti állapotában látható újra az egykori Corvin Áruház, mutatjuk

Lehullt a lepel tegnap déután a Corvin Áruház felújított homlokzatáról, így újra eredeti állapotában látható az 1967-ben alumíniumburkolattal eltakart homlokzata. A csaknem százéves, 20 ezer négyzetméteres épület új neve Corvin Palace lett, amelyben az üzletek augusztus végén nyitnak meg – írja a vg.hu.

Szobrok az eredeti állapotban helyreállított homlokzatú, felújított budapesti Corvin ÁruházonForrás: MTI/Balogh Zoltán

Az alumíniumborítás csaknem hatvan éve került fel az 1956-ban megsérült épületre, amelyet 1926-ban nyitottak meg a második budapesti áruházként, csak a Párisi Nagyáruház előzte meg. Sokan nem gondolták, hogy valaha megérik, hogy az alumíniumborítás lekerül, és újra eredeti állapotában lesz látható az áruház épülete.

A Corvin mindenkinek jelent valamit. Van, aki itt látott először hajdan mozgólépcsőt, mások színes tévét a kirakatában, és a mai fiataloknak a Corvin tetőhöz fűződhetnek jó emlékei – sorolta Balogh Olivér, az épület egyik tulajdonosa az ünnepségen.

Az épületben az üzletek nagyobb része már bérbe van adva, az irodák többségéről még folynak a tárgyalások. A 16 ezer négyzetméternyi terület nagyjából fele lesz üzlet, a másik fele iroda. Elsőként, júliusban az utcaszinti patika nyit meg, másfél évvel azt követően, hogy az utolsó üzlet 2021 végén bezárt a házban.

Régi-új pompájában láthatjukForrás: MTI/Balogh Zoltán

A házba közösségi funkciókat is költöztetnek, hogy Budapest egyik legfrekventáltabb terén minél többen térjenek be az épületbe, amely igazi közösségi pont lehet.

"A Corvin Áruház ügye mindig elsődleges fontosságú volt Józsefvárosban, a műemlék épület megújult formájában méltó az ugyancsak megújult térhez és a Palotanegyedhez" – mondta Pikó István, a VIII. kerület polgármestere. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek