Indulnak a menetrend szerinti hajók Budapesten

Holnaptól, azaz május 2-tól ismét elindulnak a Mahart hajói a Dunán. A körjáratokon keddtől péntekig ingyenesen utazhatnak mindazok, akik havi, vagy annál hosszabb érvényességű BKK-bérlettel rendelkeznek, egyébként pedig napijeggyel lehet igénybe venni a szolgáltatást, írja a BKK MTI-hez juttatott közleményében.

Forrás: Mahart/BKK.hu

A hajók a Vigadó téri állomásról indulnak, megállnak az Akadémia kikötőnél, majd a Margitsziget budai oldalánál elhaladva, a Batthyány teret érintve mennek egészen a Nemzeti Színházig, ahol megfordulva visszatérnek a Vigadó térhez.

A hajójárat keddtől vasárnapig 11 és 19 óra között kétóránként indul. Az utolsó járat 20.15-re ér vissza a Vigadó térre, hétfőn pedig szünetel a hajóközlekedés.

Papíralapú Budapest-bérlettel vagy a BudapestGO-ban megvásárolt digitális bérlettel is hajózhatunk. Mivel a budapesti körjárat nem közszolgáltatás, a kedvezmények nem érvényesek, így a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége azon nem érvényes.

Szombaton és vasárnap, illetve Budapest-bérlet nélkül a felnőtt napijegy 1500 forintba kerül, hétéves kor alatt az utazás ingyenes. Kutyát és kerékpárt 1000 forintért lehet felvinni, és a jegy érvényességének napján akár többször is lehet utazni.

Jegyet váltani a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón van lehetőség. További információk a bkk.hu/hajo oldalon olvashatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek