Évek óta kerülgetjük! Mára végre megújult a Keleti utascentruma

Bár régen volt, de a legtöbbünknek talán még az emlékeiben élnek a régi jegyárusító kabinok, a függönyökkel és a zárva/nyitva táblákkal, ahova le kellett sétálni a lépcsőn, majd visszarohanni a vágányokhoz, hogy elérjük a vonatunkat. Sötét volt és sokszor büdös is, ahol szinte mindig sorok kígyóztak a jegyekért sorban állva. De ez már csak emlék.

A budapesti Keleti pályaudvar akadálymentes utascentrumaForrás: MTI/Máthé Zoltán

A 2021-ben megkezdett felújítási munkálatoknak végre vége. Május elején már használhatjuk is a megújult utascentrumot, melynek munkálataira 1,9 milliárd forintot fordítottak. A beruházás a kormány és az Európai Unió finanszírozásával valósult meg - írták az MTI összefoglalójában.

Az 1542 négyzetméteres utascentrum felújításának célja az volt, hogy a fővárosi pályaudvar megfeleljen a kor követelményeinek mind az utazók, mind a dolgozók szempontjából. A felújított területen akadálymentesített új pénztárakat, lifteket, korszerű mosdókat, vandálmentes szanitereket és külön kialakított baba-mama szobát találunk majd. Ezeket május első hetétől használhatjuk majd.

A felújítás keretében a dolgozók számára modern irodákat, irattárat, pihenőt és teakonyhát, illetve más kiszolgáló helyiségeket létesítettek.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek