Tanösvények, pihenőterek és tematikus játszóterek díszítik a megújult Kiscelli parkot

Már egy ideje birtokba vehették a környékbéliek a Kiscelli parkot, melyet a Kiscelli Múzeum környezetének rehabilitációja részeként újítottak fel. A projekt célja a terület értékeinek védelme, fenntartható környezet kialakítása tanösvényekkel, játszó funkciókkal, sokféle parkhasználó számára előnyös kialakítással – olvasható az obuda.hu oldalán.

Megújult a Kiscelli parkForrás: obuda.hu

Kiemelt figyelmet fordítottak az érintettek bevonására az előkészítéstől a kivitelezésen át a parkfenntartásig, a lakosság, a civil szervezetek, a kezelők, az örökségvédelem, és a múzeum aktív részvételével.

A kivitelezés eredményeképpen megújult a zöldfelület, gyalogos útvonalak, pihenőterek jöttek létre utcabútorokkal és tematikus játszótér került kialakításra. A kerékpárral érkezők számára 10 állásos kerékpártároló került kihelyezésre.

A gyerekek megtalálhatják a kedvenceiketForrás: Strenner Imre/Facebook

A környezetrendezés részeként további parki bútorokat helyeztek el 13 db ülőpadot, 3 db piknikasztalt, 5 db hulladékgyűjtőt, melyből két darab kutyaürülékgyűjtő és három vegyes hulladékgyűjtő, két információs táblát, egy ivókútat, valamint tíz kandeláberert.

A park így már alkalmas számos közösségi tevékenységre: múzeumpedagógiai programokra, kutyás tréningre vagy akár helytörténeti sétákra is.

Külön említésre méltó a Mimó és Csipek kalandjai nevezetű meseösvény, amely elsősorban az óvodás gyermekek számára nyújt interaktív, inspiráló programot, a klímatudatosságra, környezettudatosságra történő neveléssel együtt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek