Már a regionális autóbuszok is elérhetőek a BudapestGO-ban

Megérkezett a BudapestGo utazásszervező alkalmazás újabb fejlesztése, amelnek elsősorban az agglomerációban élők fognak örülni, de jól jön a Budapest környéki kirándulások alkalmával is. A HÉV és az agglomerációt érintő vonatok után mától (január 25.) elérhetőek a Volánbusz Budapest elővárosában közlekedő regionális autóbuszainak valós idejű adatai is.

BudapestGOForrás: BKK

Így láthatjuk a 300-899 számú autóbuszok aktuális helyzetét, illetve azt is, hogy azok pontosan mikor érkeznek egy megállóba, vagy mikor indulnak onnan, derül ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményéből.

Ezentúl az agglomerációban élők a regionális járatok esetében is pontosan láthatják, hogy a lakóhelyük és a célállomás között hogyan, milyen járatokkal és mennyi idő alatt tehetik meg az általuk tervezett utat.

A fejlesztésnek köszönhetően térképen követhető, hogy éppen hol jár a sárga színnel jelölt busz, és mikor érkezik a megállóba. Amennyiben a járat elindult a végállomásról, a megállóhelyeken is valós adatok jelennek meg. A utazástervezés során a beállítások menüpontban állítható be, hogy a Volánbusz járatokkal is tervezzen az alkalmazás. A „járműről tervezek" funkcióval ez úgy is lehetséges, ha már felszálltunk a járartra.

A BudapestGO segít azt is eldönteni, hogy az agglomerációból vonattal vagy regionális busszal lehet gyorsabban elérni a fővárosi úti célt.

A helyi és a helyközi (kivéve környéki) Volánbusz-járatok igénybevételéhez szükséges jegyeket és bérleteket továbbra is megvásárolhatjuk a Közlekedési Mobiljegy rendszerhez csatlakozó alkalmazásában.

Ezentúl még inkább érdemes Budapest-bérletet vásárolni, hiszen nemcsak a BKK-járatokat, hanem Budapest határán belül külön díj fizetése nélkül a Volánbusz – menetrendben megjelölt – elővárosi és regionális járatait is igénybe lehet venni, írják a közleményben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek