Budapest ismét első lett Európában, mutatjuk, ezúttal miben

Néhány hete arról számoltunk be, hogy a világ 50 legnagyszerűbb helyszínének listájára több magyar látványosság is felkerült. A Time cikkében név szerint említették az újjáépített Szent István-termet, a Főőrség épületét és Karakas pasa tornyát. Még ezt a hírt is fokozni lehetett, miután alig két hete a poggyásztárolásra specializálódott Stasher rangsorolta a világ 99 legnépszerűbb turisztikai látványosságát, amelynek legelső helyét az Országházunk szerezte meg.

Budapest tarol, imádják a turisták is - illusztrációForrás: Shutterstock/Zgphotography

Ezúttal pedig Európa legkedveltebb UNESCO-világörökségi helyszíne lett Budapest a Duna-parttal, a Budai Várnegyeddel és az Andrássy úttal.

A Loveholidays nevű online utazási iroda a Twitteren és a TripAdvisoron megjelent ötcsillagos értékelések és a világörökségi helyszíneket megemlítő online bejegyzések száma alapján állította fel a népszerűségi sorrendet. A felmérése szerint összesen 124 763 hozzászólás említi a várost, és 4393 ötcsillagos TripAdvisor-értékelés található róla – írja a turizmus.com.

Az elmúlt 12 hónapban 129 százalékkal nőtt az európai világörökségi helyszínekre irányuló internetes keresések száma a nagyobb keresőfelületeken, így a loveholidays úgy döntött, közzéteszi a legnépszerűbb helyszínek rangsorát, íme!

1. Budapest a Duna-parttal, a Budai Várnegyeddel és az Andrássy úttal
2. Lübeck óvárosa
3. Londoni Tower
4. Antoni Gaudí munkássága, Barcelona
5. Alhambra, Generalife és Albayzín, Granada
6. Schönbrunni kastély és kertek, Bécs
7. Akropolisz, Athén
8. La Grand-Place, Brüsszel
9. Pompeji, Herculaneum és Torre Annunziata régészeti területei
10. Kölni székesegyház

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek