Budapest ismét diadalmaskodott: a világ 7. legjobb kulturális úti céljának választották

Számos nemzetközi listán szerepelt már sikeresen a fővárosunk. Csak hogy kettőt említsünk: tavaly a londoni luxus utazási magazin, a Condé Nast Traveller a világ hét legmenőbb úti célja közé választotta, idén pedig a Hévízi Tófürdő és a Széchenyi Gyógyfürdő is bekerült a brit napilap, a Mirror Európa 7 legjobb termálfürdőjének listájára. És most itt van egy újabb siker!

Jobb helyen nem is lehetne a fenséges Szent István Bazilika a belváros szívébenForrás: Shutterstock/Merih Salmaz

A világ leglátogatottabb utazási tanácsadó weboldala, a Tripadvisor nyilvánosságra hozta a legjobb úti célok listáját. Amint sajtóközleményükben írják, évente több millió utasvélemény születik a platformon, amelyek közül az utóbbi 12 hónap bejegyzéseit összesítették, ez alapján született a lista.

Idén hat kategóriában hirdették ki a legjobb úti célokat, melyek a következők: Népszerű úti célok, Trendi úti célok, Legjobb gasztro úti célok, Legjobb síüdülőhelyek. Új kategóriák is születtek: Legjobb természeti helyek és a Legjobb kulturális úti célok. Ez utóbbiba, a Legjobb kulturális úti cél lista előkelő 7. helyére került be Budapest is.

A teljes lista a Legjobb kulturális úti cél kategóriában

1. Fes, Marokkó
2. Jeruzsálem, Izrael
3. Athén, Görögország
4. Dublin, Írország
5. Jaipur, India
6. Kuba
7. Budapest, Magyarország
8. Berlin, Németország
9. Sevilla, Spanyolország
10. Coilombo, Srí Lanka

A magyar fővárosról ezt írják: „Több mint 15 millió gallon víz buzog elő Budapest 118 forrásából és kútjából. A fürdők városa a termálfürdők lenyűgöző sokaságát kínálja az ide érkezők számára a fénylő Gellért fürdőtől az 1913-ban épült neobarokk Széchenyin át a XVI. századi Rudasig..."
A szerkesztők három kihagyhatatlan programot is ajánlanak Budapesten, ezek a következők: éjszakai hajós városnézés a Legenda City Cruises-zal; bor-, sonka és sajtkóstoló; éjszakai történelmi és vámpírséta a budai Várban.

A Szecska a külföldi turisták egyik kedvenc fürdőjeForrás: baklava/Pixabay

A Legnépszerűbb úti célokat összesítő lista élén, akárcsak egy évvel ezelőtt, Dubaj áll. A legtrendibb úti célok listáját Kuba vezeti, a legjobb gasztro úti cél, nem meglepő módon Róma, a legjobb síüdülőhely pedig a kanadai Whistler. Az idén első ízben meghirdetett legjobb természeti úti cél címét Mauritius nyerte el – írja cikkében a turizmus.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek