Budapest a világ 7 legmenőbb úti céljai között egy luxus utazási magazin szerint

A londoni székhelyű luxus utazási magazin, a Condé Nast Traveller minden évben összeállítja a legjobb és legfényűzőbb, újonnan nyílt szállodák listáját. A legújabb, 26. kiadáshoz 96 szálloda került bele a kutatásba. De mivel egyetlen szálloda sem sziget, idén rendhagyó módon az éttermeket, a kultúrát, a közlekedést és más szempontokat is belevettek az elemzésbe, hogy kiderítsék, melyik a hét legmenőbb úti cél 2022-ben az előkelő utazók számára. Ebbe a hetes listába került bele Budapest, mint a Belle Epoque, azaz a századforduló hangulatát idéző "kifinomult" város.

BudapestForrás: Luciano Mortula - LGM/Facebook

A szerző szerint Magyarország fővárosa jól használta a Covid-szünetet. Megemlíti az UNESCO által védett budai várnegyedben történő építkezéseket, valamint a Habsburg-ház magyar ágának temetkezési helyét, a Magyar Nemzeti Galéria épületében lévő Nádori kriptát. Szóba kerül a főváros nevezetes neoreneszánsz Operaházának márciusi újranyitása az öt évig tartó helyreállítási munkálatok után. A szálloda pedig, amely miatt Budapest bekerült a válogatásba a tavaly júniusban megnyílt Matild palota, melynek szecessziós ihletésű nyilvános tereit értékelte leginkább a szerző, mint például The Duchess Rooftop Bár. "A Kelet Párizsa becenév még soha nem rezonált ennyire" – írja.

A listában szerepel Budapest mellett Mexikóváros "mágneses vonzereje", Madrid, mint "Kasztília csillaga" és Katar "sivatagi virágzása". Tovább az olaszországi Piedmont, az USA-ban lévő Maine, Isztambul és Szaud-Arábia szerepel még a listán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek