Nemsokára újra megnyitják a Lánchidat

Nemrég beszámoltunk róla, hogy helyükre kerültek a megszépült budai oroszlánok, november 9-én pedig elkészült a Lánchid aszfaltozása, ami azt jelenti, hogy már nincs sok hátra, és a közlekedők újra használhatják a hidat – adta hírül a BKK.

Elkészültek az aszfaltozási munkálatokForrás: BKK.hu

Egyetlen nap alatt felkerült a hídfők közötti, mintegy 2400 négyzetméternyi területű útpályára a legfelső, úgynevezett kopóréteget jelentő hengerelt aszfalt. Az útpályát érintő építési feladatok közül a szegély bevonatrendszerének kialakítása, valamint az útburkolati jelek felfestése van hátra. A Lánchíd próbaterhelése november 12-én, szombaton lesz, ekkor ideiglenesen lezárják a Halász utca és a Döbrentei tér közötti rakpartszakaszt a közúti forgalom elől.

Az átkelő próbaterhelésében 24 darab 20 tonnás teherautó vesz részt, majd az azt követő hetekben a kivitelező szakemberei elbontják az elkészült útpályáról a pilonok ideiglenes állványzatát. Párhuzamosan ezekkel a munkákkal folytatják a közvilágítás kiépítését, és elkezdik az új kandeláberek kihelyezését is - írták a közleményben.

A hétvégén lesz a híd próbaterheléseForrás: BKK.hu

A következő hetekben a csatlakozó részeken folytatódik a munka, elkezdik például a Clark Ádám tér helyreállítását, és az eredeti, nagy körforgalom visszaépítését. A járdákon és az aluljárókon még jövőre is dolgoznak majd a szakemberek, de a közlekedés már egyszerűbb lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek